Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

woensdag 21 januari 2015

Niet-harige katten

Nadat we onze poezen nr. 4 (Kat van Staal) en 5 (Kat van Hout) in of op het Katblad hadden gezet, was het natuurlijk nog maar een kwestie van tijd totdat onze vaste bezoekers ook gingen roepen over al onze andere katten zonder haar, want mevrouw K. heeft die natuurlijk in allerlei soorten en maten, kattengek als ze is.
Deze bijvoorbeeld hangt aan onze muur (u had het schroefje al gezien?) en is gemaakt van een soort licht metaal.
De fraaie kleuren van dit beestje doet de muur helemaal opfleuren!
Hij komt uit Amsterdam en daarom noemen wij hem de Amsterdamse Hangkat.
Deze twee schoonheden zijn gemaakt van keramiek. Ze staan bij ons bovenop de servieskast; dit om te voorkomen dat één van onze echte 3 haarfabrieken ze om zeep helpt. Nee, onze harige schatjes kunnen niet op die kast komen, tenzij met vleugels met aandrijfmotor.
Beide beeldjes komen uit België, en daarom noemt K. ze "de Belgische Katten".
Dan hebben wij uiteraard ook nog wat kleiner spul, en dat staat verspreid in de diverse kasten, het hele huis door. Geen één verdieping van ons pand is dus geheel katloos.
Deze kleintjes hebben wij geen naam gegeven want K. zou die nooit allemaal kunnen onthouden.
Dit fraaie exemplaar draagt wel een naam, namelijk Wachtmeister, of Rosina. Heel vroeger had mevrouw K. ook ingelijste posters met katten van Rosina W. aan de muur, maar die zijn in de loop der jaren gesneuveld.
Tot slot nog zo'n bijzondere: de Gooise Poes. Zij komt inderdaad van het G. Matras, en werd ons geschonken door de pleegmoeder van de Boez.
Deze Poes is best van flink formaat, al lijkt dat niet zo door het wijnglas ernaast. Maar als je nagaat dat dit glas absoluut niet in de vaatwasser past en dat er bijna een halve fles wijn in kan, weet je wel beter.

Misschien vervolgen wij dit bericht nog, maar alleen als daar voldoende belangstelling voor bestaat...

4 opmerkingen:

Ma Tok zei

Natuurlijk is daar belangstelling voor!
Ik ben zeer benieuwd naar alle onbekende katten die op de redactie wonen. Laat zien die beesten!

Pim zei

Fraaie collectie kunstpoezen hoor.
Zie ik dat reuzenwijnglas naast de Gooise matraspoes nou dubbel ? En daarachter een Egyptisch kunsthaarfabriekje ?

Greet zei

Jaaaaaa, leuk!

Mooie katten, mevr. K. en gelukkig geen haarfabrieken.

Wilma zei

Altijd leuk, want ik heb hier zelf ook zo'n verzameling.