Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

woensdag 31 december 2014

Snoepies zijn hard nodig in moeilijke tijden, zegt Boez.

Boez:

Gistermiddag, toen het geknal even was gestopt, ben ik onder het logeerbed vandaan gekomen en naar beneden gegaan omdat ik trek had in snoepies. Maar ik wilde eerst weten of het echt wel veilig was en ben daarom bij de kerstboom gaan zitten en heb daar gewacht totdat ik zeker wist dat er geen knallen meer waren.
Toen het inderdaad rustig bleef, ben ik naar de keuken gegaan, want daar was mevrouw K. namelijk ook en toevallig stond ze heel dicht bij het kastje waarin de snoepies liggen.

Toen ik op het aanrecht zat (wat eigenlijk niet mag maar K. knijpt best wel eens een oogje toe als ik problemen heb), hoorde ik weer wat knallen, maar gelukkig was dat ver van ons huis vandaan. Ja, want als het vlakbij was geweest, was ik zo weer terug onder het logeerbed gekropen, dan maar een keer geen snoepies want mijn veiligheid gaat natuurlijk vóór mijn lekkere trek, dat zal iedere sukkel best wel snappen.Opeens verscheen Cera ook in de keuken, en dat was nadat mevrouw K. het deurtje van het snoepieskastje had opengedaan, want Cera is namelijk ook niet achterlijk en houdt ook van snoepies, net als ik. Toen ze hier pas woonde wist ze nog niks van snoepies maar nu dus wel, en daarom is ze er altijd als dat derutje open gaat als de kippen bij, zeg maar.
Nou, toen hebben we dus nog even op Oscar gewacht maar die kwam niet. Hij lag op zijn kussentje en durfde daar niet af te komen omdat hij erg bang was voor het geknal buiten. Hij was namelijk kort daarvoor nog even naar buiten gegaan, maar toen gingen ze net weer knallen en toen kwam hij snel terug naar binnen en nam daarbij ons luik bijna in zijn geheel mee. Daarna heeft mevrouw K. de schuif voor het luikje gedaan omdat dat voor ons allemaal wat veiliger voelt.

Afijn, mevrouw K. gooide wat snoepies naar ons toe en ik heb er drie gevangen en toen vond ik het wel weer genoeg en ben teruggegaan naar het logeerbed. Cera heeft er ook een paar gevangen (op haar manier dan) en Oscar kreeg een paar snoepies op zijn kussentje geserveerd omdat hij daar dus niet af durfde te komen.
Een poosje daarna heeft de Os zich verstopt en was hij niet meer te vinden, maar daarover later meer, zegt mevrouw K.

5 opmerkingen:

Ina Rus zei

Op snoepies kauwen helpt tegen de stress, he Boez? Sterkte vannacht.

Greet zei

Boez, ik wens jou, Cera en Oscar veel sterkte voor vanavond. Geloof me, binnen bij mevr. K, de snoepjes en de diamant is het heus veilig.

Annemieke zei

Arme Boez, Cera en Oscar. Ikkan jullie japan van harte aan bevelen rond de jaarwisseling! Vuurwerk is hier niet legaal voor particulieren - ook niet met oud en nieuw. Geen geknal dus nog - en het is hier al 9 uur 's avonds op 31 december. Groeten van al jullie soortgenoten uit de katten cafés die we hebben bezocht - daarover later meer in de bijlagen.
Alvast de beste wensen voor 2015 voor iedereen!

Pim zei

Voor prachtig poesvriendelijk vuur werk:
(wel geluid uitzetten)


http://www.youtube.com/embed/_LpMB1OZ53g?feature=player_detailpage%22%20frameborder=%220%22%20allowfullscreen%3e%3c/iframe%3eAnoniem zei

Best mevrouw K., Boez, Oscar en Cera,

Ik wens julie allemaal een heel fijn, gezond en gelukkig 2015 toe. Sterkte met al het geknal en blijf vooral veilig binnen .
Groetjes van Marjoke en de poezels.