Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zaterdag 1 november 2014

Klein etterbakje!

Mevrouw K.:
Boez, laat die arme Os met rust! We gingen net fijn een stukje met hem lopen en nu kom jij dat weer verpesten omdat je opeens last hebt gekregen van die zogenaamde kolder in je kop.
Je zou er goed aan doen om eens te leren om beter om te gaan met die kolder, gewoon in je eentje zonder je per se af te willen reageren op degene die je beste maatje is. Klim bijvoorbeeld in een boom of ga achter de vallende blaadjes aan; er zijn mogelijkheden genoeg.

Hé Os! Niet altijd maar weer op de vlucht slaan want dan leert dat rotjoch het nooit! Mep dan verdorie gewoon een keer flink terug, man! Geef hem van katoen, ram hem op zijn kop, haal zijn neus open of doe iets anders, maar laat je niet steeds zo op je kop zitten door die mafkees!

Tjongejonge, hij houdt maar niet op, die de B.
Nee, Boez is lekker op dreef, heh Boez? 
Ja, het is een stevige kolder dit keer, en dat terwijl er niet eens sprake is van een lagedrukgebied.
Hatsikidee, weer een pets op het achterste van die arme Os.
Afwisselend met links en rechts mept die de B. er lekker op los. Meedogenloos, inderdaad.
Snotjong!

Heb je nu je zin, Boez? Vind je het leuk dat je je vriend zo erg hebt getreiterd dat ie nu onder het wielhuis gaat zitten om van jou af te zijn? Heb je nu je doel bereikt? Of eigenlijk bij nader inzien toch niet?

Tjongejonge.
Wat is die Boezelmans toch af en toe een klein etterbakje.
Arme Oscar.
Tja.

3 opmerkingen:

Ina Rus zei

Oscar is een lamme goedzak.

Piet zei

Een klein etterbakje? Zeg maar gerust een groot etterbak. Ik zou de plantenspuit meenemen. Arme Os.

Greet zei

De Boes heeft vast last van voorjaarskriebels.