Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

woensdag 19 november 2014

Het zal toch niet waar zijn?

Tot onze grote schrik kregen wij vanmorgen een brief van de gemeente waarin wordt aangekondigd dat men met ingang van heden start met het voorbereidende werk voor het plaatsen van ondergrondse containers. We wisten dat dit eraan zat te komen en schrokken niet zozeer van de aankondiging als wel van de lokaties die men voor deze containers heeft uitgekozen in de Katbladstraat.
Zoals bijvoorbeeld hier, voor het buurhuis van de redactie, waar de mensen gewend zijn in de zomer lekker buiten te zitten (wij hebben geen achtertuinen). Veel ruimte is hier niet, dus de containers komen erg dicht op de huizen te staan en de grote wielhuizen die regelmatig langs zullen komen om de containers te legen, zullen dat wel niet geluidloos doen. Wij (en onze haarfabrieken) sidderen al bij het idee...

De volgende container is ongeveer ter hoogte van de Kruidentuin gepland, dat wil zeggen hooguit 40 meter verderop. U ziet hier de Boez en Cera het terrein verkennen.

De Boez vindt het maar niks, dat is duidelijk.

Maar het kan ook zijn dat de containers op de hoek van de straat worden ingegraven, net voor de poten van Oscar, zeg maar.
Dat vinden wij al stukken minder storend voor de buurtbewoners.
Of zou het de bedoeling zijn dat er een stuk van de Kruidentuin moet worden opgeofferd?
Nee, dat gaan wij natuurlijk niet laten gebeuren.

In elk geval denkt mevrouw K. nu dat de buurtjes maar eens bijeen moeten komen om de lokatiepunten voor de vuilcontainers onder de loep te nemen.
Nu is de brief gedateerd op 14 november j.l. terwijl we 'm net pas in de bus kregen. En er staat bovendien in dat per heden (de 14e dus) de voorbereidende werkzaamheden starten! Dat geeft ons dus heel weinig tijd!

Maar na het bezichtigen van de lokaties moesten we natuurlijk eerst nog even de Kruidentuin inspecteren. Daarover in een volgende bericht meer.

4 opmerkingen:

Ina Rus zei

Zijn ze nou helemaal van de pot gerukt!
Hebben ze geld teveel bij de gemeente dat er 2 containers zo vlak bij elkaar komen? En eentje midden in de smalle straat, hoe komen ze op het idee?
Ik woon niet in de Katbladstraat, maar het lijkt mij inderdaad tijd voor protest van de bewoners. Veel succes en als er met een spandoek gelopen moet worden doe ik mee, bewoner of niet.

Truus zei

Ik snap niet waarom ze niet met de bewoners overleggen. Wie wil er nou een ondergrondse containerplek pal voor z'n huis?
Mensen kunnen toch wel 100-200 meter lopen met een rolcontainer naar einde straat?
Buren kunnen oude buurvrouwen en buurmannen dan toch helpen? Gebeurt bij mijn moeder ook wekelijks.

katja zei

Ja, of voor het Zooiplein? Dan zit het tenminste ook niet pal voor iemands deur...

Mevrouw Katblad zei

@Truus:
Maar weinig mensen hebben een tuintje of plaatsje waar een rolcontainer in past.
@Katja:
Er lopen veel leidingen, riolen etc., en we hebben Lindes (met behoorlijk wat wortels) in de straat. Het is dus allemaal niet zo eenvoudig. Maar op de hoek van de straat lijkt me toch veel handiger dan voor iemands huis, vooral als je bedenkt dat er altijd mensen zijn die hun troep ernaast zullen gaan zetten...