Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

vrijdag 31 oktober 2014

Hij is er weer, de Poezenkrant!

Wegens groot succes wederom zonder waarschuwing en dus weer totaal onverwacht uitgebracht: De Poezenkrant!

Boez:
Ik persoonlijk ben meer fan van ons eigen LKB omdat ik daar zelf op elk gewenst moment mijn mening over zeer belangrijke kwesties in kan uiten en tevens mijn klachten in kwijt kan.
Maar mevrouw K. is ondanks die lage frequentie dus wél een groot liefhebber van deze papieren Poezenkrant en loopt derhalve altijd een flinke partij te kirren en gniffelen als de postbode weer eens geheel onverwacht zo'n pak van die dingen komt brengen, juist op het moment dat ze (mevr. K. - red.) begon te vrezen dat die Schreuder toch langzamerhand wel eens dood of erger moest wezen en die PK waarschijnlijk dus wel nooit meer zou verschijnen. Het is gek om te bedenken dat die P.krant al heel veel generaties soortgenoten van mij en mijn collega's ruim heeft overleefd en nog steeds verschijnt met overwegend oud nieuws, en bovendien meer lezers heeft dan ons eigen LKB dat vol staat met nieuw nieuws en interessante reportages door nog interessantere haarfabrieken. Daar wil ik het voor dit moment graag bij laten, en dan geef ik nu het woord aan mijn collega-reporter Cera.

Cera:
Ik sluit mij graag aan bij de woorden van collega de Boez en wil daar graag aan toevoegen dat ik niet begrijp dat mensen geïnteresseerd zijn in zomaar wildvreemde katten en nog geld willen betalen ook voor zo'n papieren krantje, dat waarschijnlijk snel na het lezen tussen andere tijdschriften onderop de koffietafel terecht komt en daarna op een zolder belandt vanwege "zonde om het gelijk weg te gooien", tot het wel moét worden weggegooid wegens uitslaande schimmel. Dit alles dus in schril contrast met de altijd leesbeschikbaarblijvende, digitale uitgave van ons Katblad. Bovendien staan er in die PK geen foto's van mij, wat die papierzooi natuurlijk al direct, voor het nog is uitgebracht, volkomen waardeloos maakt. Oscar heeft ook nog wat te melden, wordt mij zojuist ingefluisterd.


Oscar:
Ik heb uiteraard geen belangstelling voor een andere krant dan het LKB, behalve natuurlijk wanneer er goed bij te verdienen valt en je een navenante bak eten krijgt toegeschoven na gedane arbeid.

Ik hoor zojuist dat mevrouw K. graag wil dat ik nog even zeg dat ze een paar exemplaren van die zogenaamde Poezenkranten extra besteld heeft omdat er in heel Leiden geen boekwinkel te vinden is waar je ze kan kopen, en dat vindt zij meer dan schandalig.
Wel zelf af te halen bij onze redactie, want K. heeft een zere knie en kan niet naar het postkantoor.

Was het eigenlijk al niet onze etenstijd, mevrouw K.? Toch niet weer Gourmet, heh?

3 opmerkingen:

Trudy Oversloot zei

PK heeft net als de gemiddelde haarfabriek zeven levens.
Gaat de bruiloft nu opeens toch door ?

Ina Rus zei

Wat is er opeens mis met Gourmet?

Wies van der Plas zei

Dat is uit liefde en solidariteit van Oscar, omdat in Gourmet bio-industrieel gemartelde diertjes zitten.