Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

vrijdag 21 november 2014

Geen spannende acties

Oscar heeft het laatst voor elkaar gekregen als eerste in de boom te klimmen. Daar nam hij zijn favoriete plek in: op een dikke stam met uitzicht op de Gevaarlijke Weg.
Cera was dus te laat en had derhalve behoorlijk de pest in. Terwijl zij over de paaltjes liep, wierp ze Oscar om de paar stapjes een zeer vuile blik toe. Natuurlijk trok de Os zich daar niets van aan.


Dhr. Boezelmans was ondertussen een beetje aan het klooien en zooien tussen de kruidenplanten. Of dat enig nut had is maar de vraag, maar hij was gewoon lekker bezig en dat telt ook.De Boez keek eveneens af en toe even naar Oscar. De blikken van de Boez waren echter niet vuil doch leken meer een soort verbazing te bevatten, terwijl er toch echt niks bijzonders aan de hand was.
Oscar bleef nog lange tijd op zijn stam liggen, Cera dreutelde alsmaar doelloos over de paaltjes heen en weer en de Boez dook voor een of ander geheim onderzoek een poosje het bonenkruid in.
En daar moeten we het voor deze keer bij laten, want verder waren de haarfabrieken niet over te halen tot spannende acties of spectaculaire kunstjes in de Kruidentuin.
Erg saai, inderdaad!

2 opmerkingen:

Ina Rus zei

Heeft de Boez niet altijd iets van verbazing in zijn blik?

Wies van der Plas zei

Ma Tok Rus:
The Boezelmans lijkt op Barbra Steisand.
Dat verleidende c.q. verleidelijke loense zeg maar.