Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

maandag 10 november 2014

Burchtkat

Tijdens een wandeling langs de Burcht in Leiden, ontwaarde mevrouw K. een langharige haarfabriek.
Deze had echter geen zin om zich te laten kieken en bleef derhalve op flinke afstand.
Hier zit hij op het pad.


Natuurlijk liet K. het er niet bij zitten en sloop zij zo goed en zo kwaad als dat ging op de langhaar af. Deze echter nam de poten, maar nog wel steeds op het pad.Tenslotte ging hij van het pad af, daalde de Burchtkat af naar de voet van de heuvel, en verdween daar tussen de struiken.
Wij weten niet of deze haarfabriek zijn territorium rond en in de Burcht moet delen met andere soortgenoten, maar hij heeft in elk geval een mooi stukje natuur tot zijn beschikking. Nu kun je je daar als kat uiteraard in de zomer minder vrij bewegen, want in die tijd wordt de Burcht druk bezocht door toeristen en rennen er vele kindertjes over de paadjes. Maar nu is het er dus wel een oase van rust.

3 opmerkingen:

Ina Rus zei

Had u zich helemaal naar de burcht gesleept met uw zere knie, mevrouw Katblad? Past u toch wat beter op uzelf!

de hoofdredacteur zei

K. moet een beetje in beweging blijven anders groeit ze dicht.

Hans zei

Ik had een kamer achter de Burcht. Mijn katten hadden een fantastische leefruimte! Mijn kattentrapje vanuit het raam de tuin in naar de Burcht heeft nog jaren er gezeten.