Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

maandag 3 november 2014

Po(e)seren als een echt topmodel

Cera:
De Os vergeet dat wij allemaal onze eigen taak hebben bij het LKB en dat de mijne wel degelijk inhoudt om mooi en sierlijk op de foto te staan om de mensen te laten zien dat wij behalve onze "wilde" kant over nog veel meer bijzondere kwaliteiten beschikken. Bovendien plezier ik graag de mensen om mij heen, want dan vinden ze je al gauw lief en komen ze eerder naar je toe om je te aaien, iets wat mij in het bijzonder extra veel levensvreugde schenkt.Ik demonstreer hier (foto - red.) hoe, voorzichtig stappend in een boom, je kunt laten zien hoeveel er mogelijk is aan verschillende houdingen door het behendig neerzetten van je poten op de verschillende takken op verschillende hoogte.
Natuurlijk is het de kunst om een ontspannende sfeer te suggereren terwijl het heus niet altijd even makkelijk is om je evenwicht te bewaren en daarbij te doen alsof je alleen maar wat staat te genieten van het uitzicht, maar ik weet nu eenmaal wat daarvoor nodig is door mijn lange ervaring als topmodel.


En soms gaat het ook gerust wel eens mis, heb ik niet in de gaten dat ik maar één oog laat zien en een halve snor, hoewel mevrouw K. dat dan wel weer grappig vindt en me gerust stelt omdat ze weet dat ik erg mijn best doe en niet gauw opgeef. Bovendien blijft ze me aanmoedigen, en dat geeft ook een extra stimulans, evenals haar vertrouwen in mij als topmodel.En zo blijf ik dus zoeken naar steeds weer nieuwe plekjes in de boom waar ik met mijn bijpassende vacht het beste tot mijn recht kom, en ik let daarbij uiteraard ook op het meest geschikte licht en de werking van schaduw en zon.
Mevrouw K. vindt dat ik soms wel eens overdrijf, maar ik neem mijn werk heel serieus en probeer steeds het beste uit mijzelf te halen, want ik ben nu eenmaal een topmodel en moet mijzelf elke keer weer bewijzen.
Deze foto bijvoorbeeld zou ik zelf niet geplaatst hebben omdat de lichtval minder geschikt is en daardoor de verschillende kleuren in mijn vacht niet goed tot zijn recht komen.
Maar dat was uiteraard niet mijn schuld maar die van de camera van mevrouw K., om het maar voorzichtig uit te drukken, want u voelt vast wel wat ik daarmee bedoel.Deze foto is weer wel wat beter dan de vorige, maar dat is vooral te danken aan mijn houding waarin ik probeer te laten zien hoe serieus ik deze stam bestudeer, zonder daarbij iets van mijn sierlijkheid als model te verliezen.
U snapt ook vast wel wat ik hiermee bedoel, toch?

Tot slot bedacht ik dat ik nog even een laatste keer bovenin de boom moest gaan zitten vanwege die blauwe lucht als perfecte achtergrond, maar bovendien wilde ik graag een paar laatste zonnestralen vangen om u te tonen hoezeer ik daarvan kan genieten.
Helaas heeft mevrouw K. mijn kop een beetje te klein genomen in vergelijking met lucht en takken, en daarom vind ik persoonlijk als topmodel ook deze foto een mislukking.Daar het po(e)seren in een boom een vrij eenzame klus kan zijn, was ik het opeens zat en voegde ik mij daarom bij mijn collega's, die net begonnen waren met een project betreffende herfstverschijnselen in de Kruidentuin. Nee, aan dat project heb ik zelf niet deelgenomen maar ik was er wel bij, gewoon voor de gezelligheid, snapt u?
Als topmodel inderdaad.

3 opmerkingen:

Ina Rus zei

Mooie foto's van een mooie poes; het hoedje op de eerste foto staat Cera ook erg goed.

Maartje van Rossum zei

Madame Rus: Koningin Maxima had in Zuid Korea ook een te kekke zilverleurige tamelijk grote bloemkehoedke op.
Maar het verband snap ik (nog) niet.

katja zei

Cera, je hebt het fantastisch uitgelegd hoe ingewikkeld het vak van po(e)seren is, en hoe een ster jijzelf daar in bent (ondanks dat er ook bij jou wel eens wat mis gaat).
Er zitten ook weer hele mooie foto's tussen!