Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

woensdag 12 november 2014

Opwinding en ruzie rond de pergola

Onze haarfabrieken hebben op het ogenblik geen tijd of zin om hun normale werk te doen (verkennen van de buurt bijvoorbeeld) omdat er nogal wat gevederde beesten voor de redactie heen en weer vliegen.
Om deze dieren beter in de gaten te kunnen houden, is de Os op de pergola geklommen.
Dit is de reden van het frequente bezoek van de vliegbeesten. Ze komen in allerlei kleuren, van geheel zwart tot bruin gespikkeld en zelfs een soort met veel wit en een blauwe streep op zijn zijkant.
Ze maken veel lawaai en de gespikkelde soort komt steeds in groepjes van 15 of zelfs meer. U kunt zich waarschijnlijk wel voorstellen dat onze reporters daar helemaal stapelgek van worden en niet meer bij onze buitentafel weggaan als die vliegbeesten komen en zo tekeer gaan.


Ook de Boez (zie hiernaast) kan zijn ogen niet van de druivenrovers afhouden en voelt zelfs niet hoe de regen op zijn vacht valt, en dat terwijl hij zo'n hekel heeft aan nattigheid.Oscar is dusdanig opgewonden geraakt dat hij zelfs van de pergola is gekomen om Cera weg te jagen, terwijl de arme meid alleen maar wilde komen helpen met het in de smiezen houden van de vliegbeesten.
Nee, de sfeer is niet bepaald vredig te noemen als de vliegbeesten er zijn.

De Boez neemt de druivenroverij wel het meest serieus en verliest de beweeglijke verenpakketjes geen moment uit het oog.

Serieus, boos of gefrustreerd, Boez?

Cera is afgehaakt wegens het poesonvriendelijk gedrag van de jongens en neemt wat pampasgras tot zich. Ja, dat wordt straks vast wel weer kotsen, maar met een beetje geluk doet ze dat buiten en niet binnen op het tapijt.Er heerst nu een ruzie-achtige sfeer. Eerst mepte Oscar dus Cera, toen mepte de Boez de Os weer, daarna vond Os het nodig Boez een tik voor zijn billen te geven, en bang dat de Boez wederom zou uithalen naar hem, is Oscar uit voorzorg aan de overkant van de straat half onder een wielhuis gaan liggen.
De Boez overweegt represailles tegen de Os, maar K. wacht niet af of hij ze ook zal nemen omdat de regen nu toch echt door gaat zetten en daar kan de camera niet goed tegen.

Vanwege al dat geruzie onder en rond de pergola met de druiven, zijn de vliegbeesten tijdelijk naar elders vertrokken, maar natuurlijk komen ze straks gewoon weer terug als onze haarfabrieken zijn gaan schuilen voor de regen, want vogels zijn niet bang voor een beetje nattigheid en vinden onze druiven te lekker om te laten lopen!

Gevraagd: autowasser wegens vogelpoep in ruime hoeveelheden. Baan voor elke dag, durend tot druiven op zijn. Loon nader overeen te komen.

5 opmerkingen:

Ina Rus zei

Misschien moet u de druiven maar gewoon plukken en opeten, mevrouw K.

Mevrouw Katblad zei

Daar hadden we zelf ook al aan gedacht, mevrouw Ina, maar de druiven blijven aan de plant in betere conditie dan binnen bij de cv, dus plukken wij dagelijks niet meer dan wij (ook weer per dag) kunnen consumeren. En wij gunnen de vogeltjes best ook wel wat van het lekkers!
Bovendien: de pergola op en af is voor Oscar een prima lichaamsbeweging, en dat is ook belangrijk, heh? Vandaar dus.

Ina Rus zei

Ik begrijp het, mevrouw K.
Mooie nieuwe kopfoto en nieuwe kleuren voor het LKB, weer eens iets heel anders.

Mevrouw Katblad zei

Dank u!

katja zei

Ja, ik vind de nieuwe foto en kleuren ook heel geslaagd!