Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

vrijdag 7 november 2014

Herfstproject Oscar

Oscar:

Ik heb het de laatste tijd erg druk gehad met het werken aan ons Herfstproject. Dit houdt in dat wij zoveel mogelijk geuren verzamelen en determineren om zodoende één met de natuur te kunnen blijven of tenminste zeg maar onze voeling daarmee te behouden.
Voordat ik me geheel in de natuur kan onderdompelen, moet ik er eerst zeker van zijn dat het op de Gevaarlijke Weg niet meer zo druk is met van die groene karretjes met zwaailichtjes, want daar word je af en toe helemaal gek van in deze tijd van het jaar. U ziet mij dus hier zo'n groen karretje met mijn ogen volgen totdat ik er zeker van ben dat ie een behoorlijk eind uit de buurt is. Dan pas kan ik verder gaan werken aan het Herfstproject.
Ja, nu mag u de volgende foto presenteren.

Ik weet niet watvoor plant dit is en het interesseert me ook niet zo omdat de geur ervan me niet erg kan bekoren. Het staat er vol mee in de tuin en in de zomer zaten er gele bloemen in. Nu zitten er vooral spinnen en ander bewegend spul in en meer kan ik er niet over zeggen, alleen dat de vorm van de plant in zijn huidige staat aangeeft dat het herfst is. Dit laatste is wel een belangrijk gegeven voor ons project, vandaar dat ik u de plant wou laten zien. Ja, doe nu de volgende maar.
Dit ben ik zelf terwijl ik dus druk bezig ben mijn omgeving in kaart te brengen. U ziet mij hier in het rond speuren en daar wilde ik het graag bij laten.

Dit blaadje kwam ik tegen en het rook naar schimmel. Ook een belangrijk verschil tussen de zomer en de herfst: eerst hing het nog in de boom en nu ligt het op de grond in een andere kleur en met een vreemd luchtje. Er waren heel veel van die blaadjes en er komen er nog steeds bij.
Volgende graag.
Hier zit ik gewoon wat te snuffelen.
Nee, meer deed ik niet, behalve dan misschien een beetje pauze houden want het werken aan zo'n project kost een hoop energie.

Hier zit ik nog steeds uit te rusten, maar dan moet je er wel bijvertellen dat we al heel lang bezig waren geweest en dat jij gezegd had dat we terug naar huis gingen en dat ik wachtte tot jij zover was. Nee, dat de mensen niet denken dat ik alleen maar zat uit te rusten, heh? Daarom ja. Bovendien zat ik ondertussen een vliegbeest (koolmees - red.) te bestuderen, en dat was erg nuttig in mijn optiek.


Dit zijn waterdruppels en daarvan heb ik een paar opgelikt omdat ik dat lekker vind.
Ja, ik lik heel vaak van dit soort druppels op en dat zou jij ook eens moeten proberen want ze zijn vers en puur natuur.

Hierbij moet ik het helaas laten.
Nee, wat ik allemaal onder de struiken heb gedaan hoef je niet te weten wat dat snap je toch niet. Het had inderdaad met geuren verzamelen te maken en daar snap je toch niks van. Nee, die luchtjes waren niet erg lekker maar wel interessant en erg herfsterig, en daar ging het me om. Ja, daarna gingen we naar huis omdat de Boez er geen zin meer in had. Nee, wat betreft wetenschappelijk onderzoek is hij niet zoveel waard en zijn gebrek aan belangstelling voor de natuur is ronduit stotend. Maar nu even iets heel anders maar ook erg belangrijk: wist u dat onze brokjes op zijn en dat de Boez weer op het aanrecht zit?

2 opmerkingen:

katja zei

Wat een interessant onderzoek, Oscar!
En wat een prachtige foto heeft de fotograaf van je gemaakt (die een na laatste)!

Ina Rus zei

Je hebt zelf ook een mooie herfstkleur, Oscar.