Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 23 november 2014

Geen sprake van!

Boez:

De avonden worden weer ouderwets gezellig. Ik doel dan vooral op de aangename warmte in huis en de kaarsjes op tafel voor de nodige sfeer. Ik hou daar wel van en lig er dan graag bij om de sfeer zo mogelijk nog wat verder op te schroeven. Alleen wordt mevrouw K. altijd erg nerveus als ik zo dicht bij de vlammetjes ben en dan ook nog uit puur genot lekker met mijn staart zwaai, vlak over het vuur heen.

Maar ik ben toch Japekoppie niet, heh? Nee, die was inderdaad wél zo stom om met zijn staart door een kaarsvlam te gaan. Dan hoorde je een soort WOEFFF en dan begon het direct afschuwelijk te meuren in de kamer.
Hij gelijk druk aan het wassen, alsof dat hielp, en vervolgens duurde het een week of langer totdat de zwarte stoppels waren verdwenen en zijn staart er weer een beetje normaal uit begon te zien. En je zou denken dat hij daar dan wel van geleerd had, maar nee, het overkwam hem vaker, vooral als ie niet oplette omdat er een proeverijtje op komst was en de lekkere trek de werking van zijn hersenen negatief beïnvloedde.
Maar mij zal dat dus echt niet overkomen, dat heb ik dus ook tegen mevrouw K. gezegd om haar gerust te stellen. Helaas heeft dat niet geholpen en blijft ze nerveus doen als ik zo dicht bij de kaarsjes ga liggen. Maar goed, dat is dan haar probleem en niet het mijne.
Gezellig heh, mevrouw K.? Heb je ook nog van die hoge kaarsen? Die vind ik namelijk nog mooier dan deze. Hoezo geen sprake van?