Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 23 november 2014

Confrontatie op gevaarlijke plek

Vanochtend kregen wij alleen Oscar maar mee. En dat terwijl het helemaal niet zo koud was en het bovendien ook niet regende.
Maar de Boez en Cera hadden dus blijkbaar geen zin in het maken van een reportage, wilden zeker weer eens uitslapen, de luie donders.

Wel, Oscar begon met een korte inspectie van de Kruidentuin.
Daarna ging hij met mevrouw K. naar de Parallelstraat.
Os zette er flink de pas in.
Mevrouw K. gluurde hier en daar naar binnen om te zien of zij nog andere haarfabrieken kon ontdekken, maar zonder succes.
Zeker ook allemaal aan het uitslapen?
Ook op straat waren geen harige beesten te bekennen, totdat we vlakbij de hoek met het Gevaarlijke Water arriveerden.
Want daar zagen we opeens Wamy opduiken, die, toen hij ons zag, net ging doen of hij iets interessants tussen het groen had ontdekt. Natuurlijk wisten wij wel beter.

Pas toen Oscar al vlakbij hem was gekomen, keek de Wams op. Tja, wat nu te doen? Geintje uithalen misschien? Want je weet maar nooit met Wamy; hij is altijd wel in voor een grap of een grol.Oscar had duidelijk geen zin in een ontmoeting, maar Wamy kwam juist daarom expres op hem toe lopen.
Nou, dat beloofde wat, toch?
Mevrouw K. wachtte met de camera in aanslag gespannen af.
Maar dat bleek overbodig, want Wamy besloot uiteindelijk toch niet tot een confrontatie met de Os.Oscar liep door en de Wams keek hem na. We denken dat W. er achteraf toch spijt van had dat hij opzij was gestapt om Oscar zo de vrije doortocht te verlenen.
Zou hij misschien alsnog wat gaan ondernemen?Oscar was ondertussen al op de hoek gearriveerd, en mevrouw K. was hem achterna gegaan.
Natuurlijk keek ze wel nog even om, naar Wamy dus.

Deze had echter een aanval van jeuk gekregen en was druk doende deze te bestrijden.
Nou, van de Wams hadden wij zo te zien voorlopig niets meer te vrezen.
Maar dat pakte anders uit, want nog geen drie seconden later zagen we het ventje alweer aan de waterkant. Hij probeerde zich schuil te houden achter de wielhuizen, maar dat ging hem niet zo goed af.
Hoewel, de Os had hem misschien toch niet gezien want hij stak de straat over om een kade-inspectie uit te gaan voeren. Was dat wel een goed idee? K. vond eigenlijk van niet, want een confrontatie tussen twee haarfabrieken aan de waterkant vindt zij gevaarlijk en dus zeer ongewenst.

Kijk, daar had je het al. Wamy besloop de Os en het was duidelijk dat dat niet voor een gezellig praatje was.
Waarvoor dan wel?
Dat leest u in een volgend bericht!

2 opmerkingen:

Pier zei

Geinig dat zwarte balkje op het wielhuis.

Ina Rus zei

Wat spannend weer, een echte cliffhanger.