Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

maandag 3 november 2014

Ons soort dieren

Oscar:
Mevrouw K. vindt dat ik, als ik in de Moerbei ben geklommen, niet de meest ideale posities inneem voor een paar mooie plaatjes, waarmee zij bedoelt dat ik dus niet naar behoren po(e)seer voor het LKB.
Ikzelf heb daar heel andere opvattingen over omdat ik meen dat wij in het Katblad moeten laten zien hoe wij (ons soort dieren - red.) ons vrij bewegen in het kleine stukje natuur dat wij hier in de stad tot onze beschikking hebben, en dat ik zo, al doende, nu eenmaal regelmatig aan een voor K. en haar camera "verkeerde" kant van een stam met mijn nagels bezig ben of andere, noodzakelijke werkzaamheden verricht.

Ik vind ook dat zij best zelf eens wat meer moeite zou kunnen doen om mij goed in beeld te krijgen door gewoon wat sneller om de boom heen te dansen, maar nu heeft zij dan die zere knie weer en kan ze dat zogenaamd niet, zegt ze.
Wel, ik heb ook wel eens een beetje pijn in mijn poot, maar daar hoor je me nooit over en ik zal daar dus ook nooit misbruik van maken om mijn werk niet te hoeven doen.


Maar goed, mensen zitten dus blijkbaar anders in elkaar dan wij (o.s.d. - red.) en daar ik de beroerdste niet ben, wilde ik best heel even meewerken om K. ter wille te zijn.
Maar dus niet om een beetje mooi te zitten wezen maar om te laten zien hoe een haarfabriek een boom onderzoekt, diverse metingen uitvoert en test op bijvoorbeeld lig-comfort.Dat laatste is inderdaad erg belangrijk voor ons soort dieren (osd - red.).

Maar goed, omdat mijn beste vriend (de Boez - red.) een eindje verderop in de tuin stond te jengelen omdat hij wilde dat ik met hem kwam spelen, kon ik verder niet al te lang meer po(e)seren en kwam ik speciaal voor hem naar beneden om hem te laten stoppen met zijn gejank en even een robbertje met hem te stoeien.
Dat kwam me echter duur te staan.
Want als dank voor mijn zorg en gevoelens van vriendschap voor hem, dook hij bovenop me en gaf hij me een serie klappen zodat ik nu half blind ben (zie foto) en totaal versuft probeer weer enigszins bij mijn positieven te komen, wat uiteindelijk natuurlijk ook wel weer lukte, want ik kan best wel wat hebben en pak hem straks heus wel terug voor dit zogenaamde geintje.

4 opmerkingen:

Ina Rus zei

Os, ik geloof dat je veel te soft bent naar de Boez toe, geef hem toch ook eens flink van katoen!

Inge zei

Foto 4 vind ik echt heel leuk!!

Karelmans zei

Kwisvraag van de week:
waar zit de Osselmans ?

Knuffelmans zei

Net als Inge vind foto 4 ook echt heel dolletjes !!