Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

maandag 17 november 2014

Os is een maatje kwijt

Oscar is een beetje in de war en bovendien wat verdrietig. Dat is omdat zijn ex-huisgenoot Lima is verhuisd.
Ja, het zat er al een tijdje in dat de familie (na gezinsuitbreiding) naar een wat groter huis zou gaan, maar we hoopten dat het nog even wat langer zou duren.

Lima en Oscar (hier tijdens een vriendschappelijke begroeting in de Kruidentuin) werden geboren op de dezelfde boerderij. Toen de familie een jong katje kwam uitzoeken in de boerenschuur, liep Lima vrij met zijn broertjes en zusjes rond, maar de iets oudere Oscar zat zielig alleen omdat al zijn broers en zussen al waren meegenomen en niemand hem had uitgekozen.
De familie vond dat erg sneu voor hem, en vandaar dat ze behalve Lima toen ook maar Oscar meenamen. En zo kwamen ze dus samen in hetzelfde huis terecht.

Lima en de Os konden heel goed met elkaar opschieten, doch toen zich een baby aandiende, werd het Oscar te druk en meldde hij zich bij het Katblad, waar zijn nieuwe vriend de Boez woonde.
Maar heel af en toe ging hij nog wel eens op bezoek bij Lima (foto).


Op straat kwamen ze elkaar ook nog regelmatig tegen, en dan stoeiden ze samen wat op het Zooiplein of zaten gewoon even gezellig bij elkaar.
Maar nu is er dus een einde gekomen aan hun lange vriendschap, want waarschijnlijk zullen de twee maatjes elkaar nooit meer zien. Dat is inderdaad erg triest...

Wel, Oscar moet gevoeld hebben dat Lima aan het verhuizen was, of in elk geval gezien hebben dat zijn vorige huis gisteren en vandaag is leeg geruimd.
Hij liep al het hele weekend onrustig op en neer, ging dan ook vanochtend (toen de zon scheen) niet naar de Kruidentuin maar bleef dicht in de buurt van de redactie.En daar hij zat urenlang bijna roerloos te kijken in de richting van zijn oude huis, waar het een drukte van belang was en allerlei spullen in wagens geladen werden.
Arme, lieve Os. Hopelijk kan de Boez hem een beetje troosten...


8 opmerkingen:

Wies van der Plas zei

Maar ik snapt het niet.
Is de Os dan uit een eerder (daarvoor) nest dan de Limapoes ?
Hoe zit het familieverband dan eigenlijk ?

Annemieke zei

Arme Os! Ik zal Lima ook missen!

Ina Rus zei

Ach, die arme Oscar. Boez moet maar erg lief voor hem zijn, dan komt hij er wel overheen.

Gera zei

Wat sneu voor Oscar.

Trudi zei

Och, gossie dikke knuffel voor Oscar.
Verhuizen is niet leuk!

katja zei

Ach, wat zal dat raar zijn voor de Os. Hij heeft er weliswaar zelf voor gekozen ooit te verhuizen, maar Lima was toch blijkbaar nog een vertrouwd 'maatje' voor hem. Apart dat hij het ook echt doorhad dat er daar iets gebeurde (verhuizing) dat hij in de gaten wilde houden. Je zou eerder verwachten dat hij het spannend vond en ergens verstopt zou gaan zitten wachten tot het voorbij was.
Nu Lima en zijn huisgenoten echt weg zijn, is Oscar daarna nog gaan kijken bij het huis of in de buurt?

Pier zei

Ik heb in de wandelgangen van Blauwe Heijn vernomen dat de Os uit frustratie een reis om de wereld gaat sluipen.

Mevrouw Katblad zei

@Wies:
Os was uit een eerder nest van een andere moeder. Vader onbekend.
@Katja:
Oscar is inderdaad een paar keer die kant op gelopen, maar is niet bij het huis zelf geweest. Waarschijnlijk omdat er vreemde mensen bezig zijn de boel opnieuw in te richten.