Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

vrijdag 14 november 2014

Overpeinzingen in de kruidentuin

Boez:
Niemand wil met mij spelen omdat ze me niet lief vinden, denk ik. Terwijl ik best lief ben en het goed bedoel, al zijn mijn grapjes soms misschien wel een beetje flauw.
En ik wil altijd ook wel heel graag met Oscar stoeien omdat ik zoveel van hem hou en dat op die manier wil tonen, maar de Os staat daar niet altijd open voor en dan zegt ie dat ik moet oprotten, wat ik dan weer niet doe omdat ik zóóóó graag met hem wil stoeien dat ik er niet mee kan stoppen, al heeft hij dus op dat moment geen zin in stoeien en dan vindt hij mij niet lief dus als ik er toch gewoon mee doorga. Ik denk dat ik vanavond maar weer eens onder het dekbed kruip bij mevrouw K., want zij vindt mij wel lief, geloof ik. Maar helemaal zeker weten doe ik dat niet omdat ze ook wel eens een beetje boos op mij is, of in elk geval doet alsof. Dus misschien vindt helemaal niemand mij lief, dat zou zomaar het geval kunnen zijn...

Oscar:
Ik kan er ook niks aan doen dat ik niet altijd zin heb in stoeien als de Boez dat wel heeft, al hou ik heus ook wel van hem. Maar af en toe neuzen kan toch ook? Ik bedoel maar dat we toch niet altijd over de straat hoeven rollen waarbij hij mij naar beneden drukt en me in mijn keel probeert te bijten? Ik bedoel: hij gaat altijd zo wild tekeer en dan lijkt het niet meer op stoeien maar op vechten, en daar hou ik dus niet van. Maar ik krijg dat maar niet aan zijn verstand gepeuterd en dan gaat ie weer zitten mokken en moeilijk doen of zielig, en dan weet ik ook niet meer waar ik goed aan doe. Misschien moet mevrouw K. maar een stukje met ons gaan lopen, dan doen we toch iets samen zonder dat er geweld aan te pas komt en dan voelt mijn vriendje zich misschien beter straks. En dan gaan we vanavond gewoon gezellig samen op de bank bij K., dat vinden we tenminste allebei fijn.

5 opmerkingen:

Ina Rus zei

Ach, wat aandoenlijk.

Inge zei

Ik vind de Boez heel erg lief & leuk en dat weet hij best!

Sandrazz zei

Ik vind je heel erg lief hoor Boez !!!

Babs Uyterwaal zei

Als een magistrale stalende zon ervaar ik deze filosofische reportage.
De enorme liefdevolle verbondenheid tussen het Mens en het dier zeg maar, die hier wordt geopenbaard is, laat ik zeggen van een buitenaardse categorie.
Ga zo door LKB !!

Babs Uyterwaal zei

Oeps, een r vergeten bij "stalende" zon. Moet zijn stralende.
Stom, excuses.