Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zaterdag 11 oktober 2014

Volgende keer beter, Iwan!

Afgelopen week waren wij op bezoek bij de familie van Iwan de Grote Rooie. U ziet hem hier op het balkon op een stuk kartonverpakking lopen klooien; hij zocht namelijk naar een goede po(e)seerplek met geschikte achtergrondkleuren om zijn vacht zo mooi mogelijk uit te laten komen.
Mevrouw K. zei nog tegen hem dat hij moest voortmaken omdat het al aardig begon te schemeren, en bovendien stond er binnen een heerlijk glaasje droge sherry op haar te wachten.
Op de achtergrond ziet u Lotje; zij houdt er blijkbaar niet van om op de voorgrond te treden.Iwan kon niet zo snel een geschikte plek vinden voor een fotoreportage over en van hem. Hij liep slechts in rondjes over het balkon en werd daarbij steeds afgeleid door allerlei achtergelaten markeergeurtjes van zijn 4 huisgenoten.
Ja, vier inderdaad, al lieten Caja en Cieniy zich deze namiddag niet op het balkon zien.Terwijl Iwan nog druk liep te zoeken naar een perfect decor, maakte K. even snel, al hangend over het balkonhek, een foto van de tuin alwaar de kukelaar met zijn kakelaars verblijven. Het was daar bij het hok een drukte van belang want de familie Tok wilde binnen niet al te lange tijd op stok gaan, en K. vermoedt dat er wat onenigheid was over wie er waar zou gaan zitten (slapen). Maar het kan natuurlijk ook zijn dat het overleg van het pluimvee heel ergens anders over ging!
Als u meer informatie wilt, lees dan vooral verder op:
http://defamilietok.blogspot.nl/

Maar nu gaan we, voordat we naar beneden storten, eerst weer terug naar het balkon.

Daar had Lotje in elk geval wel een leuke plek kunnen vinden voor een fraaie portretfoto, en al is ze dan wat verlegen, ze bleef heel netjes en rustig zitten terwijl K. wat plaatjes van haar schoot. Maar toen K. even later weer achter Iwan aanging (en ook Igor trouwens), vond ze het welletjes en verdween ze naar binnen.

En, kregen we uiteindelijk Iwan nog een beetje behoorlijk in beeld?

Nou, nee helaas, want Iwan wilde opeens vooral heel veel klachten indienen bij K. en daarbij tegelijkertijd ook veel aaien scoren, en dus zat hij constant met zijn snufferd te dichtbij de camera.
Bovendien was het ondertussen alsmaar donkerder aan het worden, en dan houdt het snel op voor een camera als die van het Katblad.
Volgende keer beter, heh Iwan?

1 opmerking:

Ina Rus zei

Heb je het dan zo slecht hier, Iwan, dat je zoveel klachten moest spuien? Zeker te weinig aaien gehad vandaag.