Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

maandag 6 oktober 2014

Weer vreemd bezoek in Katbladstraat

Gisteren kwam er weer eens een vreemde haarfabriek door de Katbladstraat hobbelen. Of het was eigenlijk geen hobbelen wat hij deed, want hij had nogal haast. Wij vermoeden dus dat hij (of zij) ergens naar op weg was, maar kregen geen gelegenheid de vreemde daarover nader aan de tand te voelen.
Hij kwam uit het noorden, stond heel even stil bij de Poort (naar de Hoftuin). ging daar vervolgens niet in maar koos ervoor om verder door te racen in zuidelijke richting. Wellicht was hij op weg naar de Kruidentuin, maar zeker weten doen wij dat niet.

Cera is de vreemde nog een klein stukje gevolgd, maar bij de hoek van de Katbladstraat moest zij hem laten gaan. De vreemde zelf toonde overigens totaal geen belangstelling voor onze reporters en zij niet voor hem, behalve Cera dan.
Wij weten niet of wij deze vreemde ooit nog een keer terug zullen zien maar houden e.e.a. natuurlijk wel in de gaten. Tot zover dit belangrijke nieuws.

8 opmerkingen:

ina zei

Het is wel een mooi exemplaar. Misschien woont hij / zij aan de overkant van de gevaarlijke weg en moest er hard gelopen worden omdat het eten klaar stond.

Esther O. zei

Wordt het niet tijd voor een haarfabriekentunnel aldaar ?

Truus zei

Of een brug??

Esther O. zei

Cat walk over ?

ina zei

Net als de eekhoorntjesbrug in Den Haag, met veel geld aangelegd boven de weg en er is in 3 jaar nog geen eekhoorn die er gebruik van heeft gemaakt.

Barbara zei

@ ina: je kan toch geen appels met ezels optellen ?

ina zei

@Barbara: Waarom niet?

Barbara zei

Omdat 1 ezel en een peer opgeteld niet twee ezels is, daarom.
Dat kenniet heh vrouw ina.