Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

donderdag 9 oktober 2014

Het gaat allemaal nergens over

Oscar:

Ik vind het allemaal niet zo belangrijk, die slaapplekken. Dat neemt niet weg dat ik het liefst in de buurt van mevrouw K. vertoef, want zij gaat over de maaltijden en dat is dus wél belangrijk voor me. Maar ik vind het natuurlijk sowieso erg gezellig om vlakbij haar te zijn, en als zij op de bank zit en ik op mijn kussentje ga dutten, moet ik uit louter tevredenheid altijd erg hard spinnen.

Ja, de laatste tijd probeer ik inderdaad ook bij haar op bed te liggen, en het kan zijn dat ik dan een beetje in de weg lig omdat ik nog niet helemaal doorheb hoe dat werkt met zo'n bed en ik bovendien erg snel in slaap val, of ik zie gewoon de ruimteproblemen niet zo scherp en dan komt het wel eens voor dat mevrouw K. er weliswaar nog net bij kan, maar dan wel met gestrekte benen dus, terwijl ze die liever wat meer zou willen buigen. Ja heh, dan moet ze maar duidelijker haar wensen aangeven en dat bovendien een beetje vroegtijdig doen en niet als ik al vertrokken ben, zeg maar, want als ik eenmaal slaap dan eh..... slaap ik goed en word ik niet snel weer wakker.
Maar uiteindelijk gaat het allemaal helemaal nergens over, vind ik tenminste.

Dat Boez mij af en toe van de bovenverdieping wil weren moet hij zelf weten. Ik vind het alleen maar kinderachtig gedrag van hem en ga dan net zo lief weer naar beneden, want mijn kussentje (foto) is ook erg comfortabel en daarenboven ben ik dan in de buurt van de voerbakjes zodat ik, mocht ik onverhoopt even tussendoor wakker worden, mijn trek kan stillen.
Ik heb ook nog een poosje in de schuildoos onder de zoldertrap geslapen en had het daar erg naar mijn zin, totdat mevrouw K. het in haar hoofd haalde om het kussentje daarvan te wassen en toen rook het daar niet meer lekker, dus daar kom ik dus niet meer. Nee, ik hou niet zo van wasmiddelen en ruik het liefst mijn eigen lucht want dat is vertrouwd en ik stink nooit. Oké, bijna nooit dan.
Wel, ik schijn mij dus als enige niet druk te maken over het verwisselen van slaapplekken, maar dat heeft ook te maken met het feit dat mijn basisplek het kussentje naast de sofa de allerbeste slaapplek in huis is, en bovendien alleen van mij.
Waarom lacht u nou, mevrouw K.?

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Wat ben je toch een heerlijke haarfabriek Oscar, echt een lieverd en we houden van je, nou ja, ik in ieder geval.
tineke

Bianca zei

Schitterend woord weer: schuildoos.

Zwarte Kat zei

Maar als ik het goed begrijp mogen wij witten geen bruine chocoladeletters meer bij Appie Happie kopen ?

Elly Kruysheer uit Dordrecht zei


Poesen zijn echte slaapmuizen !

Groeten en kopjes uit Dordrecht

Erwin, Elly, Trees en Poekie en Moekie

Ina Rus zei

@Zwarte Kat: Dat gaat ook helemaal nergens over, in elk geval niet over dit Katblad artikel.

Zwarte Kat zei

Mevrouw Rus: daarom ook...