Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zaterdag 4 oktober 2014

Dierendag (1)

Blij dat de festiviteiten in onze stad weer voorbij zijn en de rust is teruggekeerd, sprong Cera vanochtend enthousiast in de Moerbei om weer eens voor ons Katblad te po(e)seren. Heerlijk genietend van de zon koos ze voor een zeer bevallige houding.
De fotograaf was evenzeer erg opgetogen en knipte er lustig op los.
U kunt zo goed zien hoe mooi Cera's vachtkleuren bij de stammen en takken passen, heh? Ja, een perfect herfstplaatje, al heeft de Moerbei al veel te veel bladeren laten vallen (meestal gebeurt dat pas in november). Cera zal dat echter een worst wezen, oftewel: het interesseert haar geen ene Moerbei (haha!).


Hoewel, ze kijkt hier wel bijzonder ernstig. Maar het kan ook zijn dat deze bozige blik met iets anders te maken heeft.
Doch zeker niet met de aanwezigheid van de Boez.
Hoezo niet?


Wel, de B. zat namelijk iets verderop op het pad en was echt niet van plan om eveneens de Moerbei te bezoeken. Dat doet hij namelijk alleen maar als er geen andere haarfabrieken in de buurt zijn, vandaar. Nee, als de boom al bezet is, blijft hij liever beneden en op afstand.

Maar Oscar denkt daar dus anders over, zoals u op bijgaande foto kunt zien.
Tot Cera's grote ergernis kwam hij hard aanrennen om haar zijn gezelschap op te dringen. Hoewel, het kan ook zijn dat hij jaloers was op ons model en nu ook op de foto wilde. Ja, die mogelijkheid is eigenlijk nog eens zo gek nog niet.
Voor Cera was de lol eraf en nadat we deze foto nog van haar hadden mogen maken, sprong ze naar beneden, pardoes bovenop de bieslook.
Nu had de Os het rijk alleen.Nadat hij een boomtak zorgvuldig had gemarkeerd met zijn nageltjes,
liep Os trots over de takken heen en weer. Maar zo mooi po(e)seren als Cera, nee, dat kan hij niet. Dat hebben we hem echter maar niet verteld want anders komt dáár weer gedonder van.

Dit is een beetje een rare foto maar u kunt hier tenminste wel zien hoe mooi blauw de lucht was.Toen Oscar klaar was met zijn boomoefeningen, vond hij het tijd geworden om Cera nog wat meer te komen pesten. Daartoe kwam hij uit de boom en zette onmiddellijk de achtervolging in. U ziet hier nog net hoe het Meipie het hazenpad kiest. Hoe het verder ging leest u later in de tweede aflevering van dit dierendagverhaal!3 opmerkingen:

ina zei

Cera heeft nu in elk geval niet te klagen over aandacht van Oscar.

Pierre Janssen zei


Wat een mooie prenten, die eerste twee van Cera zeg maar.
Herfstkunst !
U bent een begenadigd fotogravin.
En bijna een Rembrandt absoluut.
U zoude deze onderhavige prenten heel goed eigenlijk als Kerstkaart of misschien zelfs Rouwkaart kunnen verkopen.
Als bijverdienste erbij dus.

Met veel dank,

Pierre Janssen
Directeur
Stichting Openbaar Kunstgebit

Annemieke zei

Cera staat er mooi op op de eerste foto!