Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 5 oktober 2014

Dierendag (2), en schokkende verklaring

Na de boomklimmerij en wilde achtervolging (van Cera door Oscar), moest er nodig even uitgerust worden. Cera deed dat in de buurt van de Nepeta omdat daar nu eenmaal een heerlijke geur hangt met kalmerende werking.En de Os had gekozen voor een bankje waar hij even lekker zijn poten kon laten hangen na zijn meppogingen.
Ja, en nog steeds een heerlijk zonnetje inderdaad.

Laten wij nu eerst eens kijken waar de Boez gebleven was, want die had niet aan het pesten van Cera meegedaan maar was zoals zo vaak weer eens lekker zijn eigen gang gegaan.Ah, het Boezelmannetje was bezig met het markeren van een boomstam en het tegelijkertijd verzorgen van zijn klauwtjes. Gaat het een beetje, meneer Boezelmans?
Ja, het ging prima.
Misschien had Cera haar neus wel te diep in het kattenkruid gestopt, in elk geval was ze in een jolige bui en kwam ze naar de boomstam toe om de Boez een beetje te plagen. De B. keek zeer verstoord op en dat beloofde dus vast niet veel goeds.
Laten we maar snel verder kijken.

Ja, daar had je het al: het ventje begon het Meipie te meppen. Maar ja, ze had het zelf uitgelokt, heh? Ja, en daarom hadden we ook geen medelijden met haar. Ze mepte trouwens gewoon terug, dat moeten we er nog wel even bijvertellen.


Doch toen de Os kwam om zijn vriendje een klauwtje te helpen, was Cera opeens wel zielig. Twee tegen één, dat hoort gewoon niet en is zelfs een tikkie gemeen. Cera zat behoorlijk in het nauw.


Ze kroop langzaam achteruit maar werd daarbij gevolgd door de Os, die niet van ophouden wilde weten.
Mevrouw K. had nu echt diep medelijden gekregen met Cera en begon een beetje te schelden tegen de Os, maar voorkwam daarmee niet dat onze topreporter ons modelletje zelfs de tuin uitsloeg.
Ja, dat viel ons óók erg tegen van de Os, dat moeten we direct en eerlijk toegeven.
Hoe het verder ging?Wel, we riepen Cera terug de tuin in en mevrouw K. heeft haar nog wat getroost en geaaid. Maar ons poezenmeisje is niet gauw tevreden, dat kunt u wel aan haar snuitje zien.
In elk geval was de stemming er een beetje uit en vond mevrouw K. het beter om het gezellig samenzijn te beëindigen.
Oscar wilde graag nog even in de tuin blijven, de Boez ging maar al te graag mee naar huis; hij dacht natuurlijk dat hij daar snoepjes zou krijgen doch dat was niet zo want hij had er voor ons vertrek al een zooi soldaat gemaakt en K. wilde niet dat hij buikpijn zou krijgen op dierendag, daar is natuurlijk helemaal niemand bij gebaat en het wordt hoog tijd dat de Boez dit zelf eindelijk ook eens een keer gaat begrijpen.

Wij hoorden trouwens in het voorbijgaan van het mens van Kaija (die aan de Kruidentuin woont dus), dat de B. op gezette tijden de arme Kaija bij haar achterdeur (kunnen wij helaas niet zien en er ook niet komen) komt lastig vallen en zelfs af en toe haar huis probeert binnen te dringen om haar voerbakje te inspecteren. Mevrouw K. wist niet wat ze hoorde en heeft de rest van de dag nodig gehad om bij te komen van deze voor haar vreselijk schokkende mededeling!

5 opmerkingen:

ina zei

Is dat laatste echt waar? Die bange Boez die een vreemd huis binnendringt om etensbakjes te controleren? Ik kan het niet geloven. Misschien loopt er een dubbelganger van hem rond in de Katbladbuurt.

Eric zei

Is een ping pong tafel wellicht een idee voor de mepgrage Bladkatfamilie en aanhang ?

Mevrouw Katblad zei

Ja Ina, we vrezen dat het waar is. Boez was ook zo brutaal om het huis van de gevaarlijke Luna binnen te gaan, via haar slaapkamerraam. Dus waarom nu niet bij Kaija proberen via de achterkant van haar huis?
Maar om het zeker te weten zouden we hem zo'n cameraatje om moeten hangen, heh?

ina zei

De Boez stijgt in mijn achting!

Anoniem zei

Boez leidt een dubbel-leven, knap hoor. Buiten de deur bij anderen inbreken en voerbak-controle houden en binnenshuis en onder de ogen van mevr.K een ander aspect van zijn persoonlijkheid laten zien, het Boezelmannetje. Ik moet er wel om lachen.
Overigens , weer hele leuke reportages Mevr. K!!
Tineke