Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 7 oktober 2014

Ongenoegen

De Boez:

Nee, ik hoef niet te werken vandaag want dat staat namelijk in mijn contract: als het te hard regent of waait of het is te koud buiten, dan mag ik vrijaf nemen. Jawel, daar heeft mevrouw K. zelf voor getekend, dat weet ik heel zeker en zo simpel (zie mattenklopper - red.) is het dus.
Inderdaad, het begon vanochtend met regenen (heel even - red.) en daarna stak de wind op (viel nog reuze mee - red.), dat zijn al twee zwaarwegende redenen om binnen te blijven. Ik denk dat het nu wel zo ongeveer code oranje (eerder roze - red.) is, maar ik verwacht dat het binnen een paar uur toch wel naar rood zal oplopen (ja,ja - red.) en dan ga ik alleen nog maar in geval van uiterste nood de straat op, dus hooguit voor een snelle plas of te slappe grote boodschap, hoewel ik het ook niet erg vind om met dit weer op de bak te gaan voor zoiets. K. heeft het er inderdaad niet zo op als ik die (stinkende - red.) slappe hap hierboven op de bak doe, maar als ik hier toch al ben, ga ik natuurlijk niet helemaal naar beneden en bovendien staat die bak hier niet voor niets, heh? (Was nog voor de oudjes - red.) Daarom.
Wel, dit is mijn favoriete boven-slaapplek, wanneer ik tenminste geen zin heb om op het grote bed of het logeerbed te gaan liggen en ik ook niet per se de straat hoef te overzien, want in dat laatste geval ga ik in het mandje op het tafeltje bij het raam liggen. Dat zijn inderdaad vier plekken (wij telden er wel vijf - red.) die ik regelmatig opeis, en dat recht heb ik omdat ik hier nu eenmaal het langste woon. De anderen mogen alleen op één van mijn vier plekken liggen wanneer ik daar toevallig even niet lig omdat ik voor een andere hangplek heb gekozen, en als ik van gedachten verander moeten ze maar gewoon plaats voor mij maken. De vloerkleden zijn er immers ook nog, dan is er nog een lade in de kast die altijd openstaat en waarin een zachte slaapzak ligt (Cera's schuilplek - red.), een stoel met een kussen, en willen ze daar niet liggen dan kunnen ze altijd nog naar beneden om op de sofa te gaan slapen, op het kussentje van de Os (laat Cera wel uit haar bol - red.) of op één van de stoelen bij de eettafel. Behalve natuurlijk als ik daar toevallig om één of andere reden lig, maar in dat geval kunnen ze naar boven gaan en daar een plekje uitzoeken. Totdat ik halverwege de nacht heb besloten dat ik daar wil slapen, dat verandert de zaak weer, uiteraard (uiteraard ja - red.).

Nu is het helaas zo dat Oscar de laatste tijd wel héél erg brutaal wordt. Daarmee doel ik op het feit dat hij af en toe 's avonds tegelijk met mevrouw K. naar boven gaat en aldaar alvast plaats neemt op het grote bed, terwijl ik op dat moment nog net even de straat in de gaten lig te houden (al slapende dus - red.). Hij doet dat zogenaamd voor de gezelligheid, schijnt het (is het - red.). Ikzelf kan er dan nog wel bij omdat hij meestal middenop gaat liggen en ik de plek naast het hoofdkussen prefereer, maar het probleem is dat mevrouw K. dan geen plek meer op het bed kan vinden en Oscar weigert dus om een stukje voor haar opzij te gaan (helemaal waar - red.). Dat geeft een hoop gedoe want dan moet K. aan de Os gaan trekken en sjorren (ook waar - red.) totdat ze eindelijk onder haar dekbed kan kruipen en nog net op het randje kan liggen zonder dat ze er direct uit dondert. Ja, uit het bed dus (klopt ook - red.). Maar het ergste van alles is dat ik dan te ver van K. vandaan lig zodat ze me niet naar behoren kan knuffelen en aaien (armen zijn te kort - red.). Daar krijg ik vervolgens zo de pest over in dat ik vertrek om een andere slaapplek te zoeken, maar voordat ik op de grond spring laat ik mijn ongenoegen over één en ander duidelijk blijken door K. tijdens mijn vlucht zeg maar een flinke por in haar maag of buik te geven (solar plexus - red.), zodat ze goed beseft hoe waardeloos ik het allemaal vind en hoe verkeerd zij en de Os bezig zijn. Niet dat mijn actie iets aan de situatie verandert (klopt als een bus - red.), maar in elk geval heb ik dan mijn ongenoegen laten blijken en ligt K. er nog even wakker van (nou en of - red.) zodat ze goed kan nadenken over wat ze mij allemaal aandoet terwijl die Os gewoon luid ligt te ronken en allang in dromenland is.

Ja, dat was het. Mag ik nu weer verder pitten?

6 opmerkingen:

ina zei

Zo Boez, je komt echt tekort daar op de redactie, dat is duidelijk.

Inge zei

En je sofa is ook nog eens doorgezakt.
Valt allemaal niet mee lieverd.

Anoniem zei

Boez, je bent een beetje een mopperkont op dit moment. Komt dat omdat de blaadjes vallen? Sterkte ermee hoor!
Tineke

drs. Fruit zei

Ze begint weer in d'r eigen te praten, dat mens van 'n Mevrouw K.

Truus zei

Zeg Boez, jij mocht toch als enige onder het dekbed?

Annemieke zei

Boez, wat heb je toch een zwaar leven...staat het dichtbij Mw k liggen op het kussen niet ook vastgelegd in je contract? Anders is dat mooi een gemiste kans...