Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 21 oktober 2014

Halve reportage

Afgelopen weekend liepen wij met een aantal haarfabrieken (4 stuks) naar de Kruidentuin. Net toen wij de hoek om gingen, kwam Simba uit de Parallelstraat zijn hoek om. Doch hij bleef verschrikt stilstaan toen hij de stoet zag arriveren, en K. nam snel even wat foto's omdat wij wel konden raden wat Simba vervolgens zou gaan doen.

Inderdaad erg voorspelbaar: rechtsomkeer maken en terug naar zijn eigen straat gaan. Vier was hem duidelijk een paar teveel, vooral op een stuk terrein waar je alleen maar over het recht van overpad beschikt!Magiz en mevrouw K. waren samen vanaf de redactie opgelopen dus was Wamy ook van de partij. Nadat hij zijn nagels had bewerkt aan de boomstam, keek hij even om zich heen om te bepalen wat voor leuke dingetjes hij zou gaan doen.


Hij begon met het verzamelen van wat aaien bij zijn mens, want daar had hij blijkbaar erg veel behoefte aan. Jawel, Wamy kan ontzettend lief zijn en doen! Je zou kunnen zeggen dat hij twee gezichten heeft, zoals zoveel haarfabrieken: voor hun mensen zijn het dotjes en knuffelaars, vrij buiten rondlopend kunnen ze vervolgens lekker de beest uithangen en erg stoute dingen doen. Sommige mensen weten echt niet wat hun haarfabriek buiten allemaal uitspookt, maar het mens van Wamy weet dat heel goed, vooral ook door de reportages in het Katblad!

Natuurlijk was Cera ook mee, al probeerde ze wel een beetje uit de buurt te blijven van de Wams. Ze koos daarom een veilige plek uit en moest toen opeens erg nodig krabben. Alweer tijd voor een pipet vlooiengif? We zullen de kalender maar eens raadplegen; het zou zomaar kunnen dat K. weer binnenkort die leuke klus moet gaan klaren.


En ja, Sonny was er ook weer eens bij. U ziet hem hier leuk over de paaltjes lopen, nog niet wetende dat iets verderop nummer 4 zat.

En dat was dus onze Oscar, die net van de andere kant aan was komen aanstappen, eveneens over de paaltjes. Oscar zag Sonny al eerder en was er maar eens even bij gaan zitten. Die twee zijn namelijk geen dikke vrienden en tot een aardige neus-neusbegroeting zou het dus vast wel niet komen.

Wij zouden nu graag verder gaan met deze reportage maar hebben eerst nog een hoop werk in te halen, veroorzaakt door de stroomstoring die wij afgelopen hadden.
Wij vragen uw begrip en rekenen op uw geduld!

1 opmerking:

Ina Rus zei

Ja hoor, wij hebben wel weer geduld.