Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

woensdag 22 oktober 2014

Uitstel mag niet uitmonden in afstel!

Cera had laatst een klein wondje tussen oor en oog. Ze kon zich niet herinneren dat ze met iemand gestoeid of gevochten had en ook niet of zij zich bezeerd had aan een roos of andere plant met doornen.
Mevrouw K. heeft voor de zekerheid haar hele kop gecontroleerd op eventuele meerdere beschadiginkjes, maar kon verder niets vinden.
Na de kopinspectie wilde Cera natuurlijk uitgebreid geaaid worden omdat ze zich zo zielig voelde.


Haar zieligheidsgevoel duurde ruim een half uur, totdat de "honger" begon te overheersen. Dat kwam mevrouw K. goed uit, want die had al heel lang haar plasje op zitten houden en was nu eindelijk vrij om naar het kleine kamertje te gaan.

Wij zijn ervan overtuigd dat K. niet alleen staat in het regelmatig ophouden van plas, uitstellen van stofzuigen of andere geplande, noodzakelijke bezig- of werkzaamheden, louter en alleen omdat zij de rust van haar tukkende haarfabrieken niet wil verstoren.
We kunnen u ten aanzien van dit merkwaardig mensengedrag (ook wel "katzwakte" genoemd) meedelen dat het uitstellen van bepaalde belangrijke activiteiten ten behoeve van de zogenaamde rust van de haarbaldieren volgens de daarin gespecialiseerde psychologen behoorlijk abnormaal is; wij kunnen u zelfs vertellen dat dergelijke mensen niet meer sporen. Aan de anderen kant, als er verder niemand anders last van deze stoornis heeft, kan dit gestoorde gedrag geen kwaad. als de uitstel maar niet overgaat in afstel, want dan stapelen de problemen zich uiteraard langzaam maar zeker op en kunt u eindigen in een uit de hand gelopen Jan Steen-situatie.

Mocht u zich herkennen in bovenbeschreven gedrag en daarvoor hulp willen inschakelen, kunt u contact opnemen met de Stichting "Hulp bij Katzwakte". Het telefoonnummer daarvan staat gewoon in de gids.

11 opmerkingen:

Ina Rus zei

Ik heb dat ook, hoor, mevrouw K., ik draai me zelfs heel lang niet om in bed om een tegen mij aan liggende kat niet te storen. Volgens mij kan het geen kwaad, ik vind het eigenlijk best normaal gedrag.

Prem zei

Doet me denken aan Siddharta in de gelijknamige roman van Hermann Hesse (1922), die bij een rivier aankwam, maar de veerman slapend aantrof.
Siddharta besluit te wachten totdat de veerman uit zijn slaap ontwaakt. Je kunt immers iemand niet zomaar storen in zijn slaap voor zoiets futiels als een rivieroversteek.

katja zei

Cera is niet onlangs van voer veranderd? Het is nl. precies een voorkeursplekje waar een beginnende voedselallergische reactie zich openbaart...

De Rode Pool zei

Mevrouw Rus:
Heeft u zulks ook met uw wettig echtgenoot zeg maar.
Of zijn de haarballen over de diverse echtelijke slaapplekken verdeeld zeg maar.

Mevrouw Katblad zei

@Katja:
Nee, geen ander voer of blikjes. Tenzij ze elders mee-eet, dat hebben wij niet onder controle meer.
@Ina: Nou, wij willen nog wel eens een beetje gaan schoppen als er krampjes in de benen gaan optreden. Vooral lastig als er 3 tegelijk naast hun mens liggen op een bed dat eigenlijk voor veel minder was bedoeld. Er zijn tenslotte grenzen! En een logeerbed is er ook...
@Prem: prachtig verhaal.
@Rode Pool: Wat een impertinente vraag!
We zijn erg benieuwd of u een antwoord daarop krijgt.

Ina Rus zei

@Rode Pool: U moet geen appels met peren vergelijken..

Annemieke zei

Ik herken me hier volledig in...in een kronkel in bed liggen omdat de kat mid-mid wil liggen. Of inderdaad werkzaamheden uitstellen vanwege een kat op schoot.
Maar wie wordt er niet blij van een purrende kat op schoot? Dus volgens mij is Katzwakte best gezond

katja zei

Wat betreft die Katzwakte, daar heb ik eigenlijk geen last van. Rissa ligt eigenlijk nooit tegen mij aan te slapen op bed, maar ondanks dat ze op een afstandje ligt springt ze vaak van het bed als ik me alleen maar omdraai Ze denkt dan volgens mij telkens dat ik op ga staan om haar eten te geven, ook al is het nog midden in de nacht.Als dat dan niet blijkt te gebeuren (ik ben wel goed maar niet gek) springt ze na een minuut weer op het bed en gaat weer liggen. Dus ja, daar kan ik allemaal geen rekening mee gaan houden hoor!

De Rode Pool zei

@Mevrouw BladKat:
Vraag is niet impertinent, doch echter transparant. U doet immers kond van diverse slaapposities van uw haarfabrieken bij wisselende passanten c.q. gigolo's.
En dan nog open en bloot met vermelding van zwarte poepgaten en anijssterretjes eigenlijk.
Niet met twee maten rekenen hoor.

Mevrouw Katblad zei

@Rode Kool:
U gaat nu echt te ver. Slikt u uw pilletjes wel op tijd?

Zuurkool zei

Waarom moeten we nu ineens bewijzen dat wij geen robot zijn ?
Ik moet tekst 'marsec' intypen.