Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 21 oktober 2014

Rust nodig in moeilijke tijden

Oscar:
Ik hou best van muziek, en dan bij voorkeur een beetje Mozart of Bach, en dan natuurlijk niet te hard, qua volume dus. Maar wat K. doet op dat blaasding (mondharmonica - red.) is verschrikkelijk (valt best mee - red.). Als ze mij de tent uit wil jagen, hoeft ze maar één blaasje te plegen en ben ik er vandoor, al regent het pijpenstelen en waait het als de hel.
Maar goed, dat blaasding (zie boven - red.) heeft ze nu gelukkig ergens opgeborgen en wat dat betreft is het dus al een paar dagen weer lekker vredig in huis. Nu kwam er helaas laatst iemand aan de deur met een groot pak. Daar kwam een ding uit (keyboardje - red.) waar ze ook zogenaamd muziek mee kan maken. Ik dacht eerst dat het misschien wel een groot formaat blaasding was, maar dat was niet zo, het klinkt iets meer als wat ik soms uit de kastjes (van de cd-speler - red.) hoor komen, alleen dan wel met de noten in de verkeerde volgorde, want zoveel weet ik dus wel van muziek dat ik dat onderscheid kan maken. Ze zegt dat ze de juiste toon nog niet te pakken heeft gekregen, alsof ik dat nog niet had gehoord.
Gelukkig heeft ze het toetsending uiteindelijk naar boven gedragen omdat het op de grote tafel behoorlijk in de weg stond, en dat was een grote opluchting voor mij. Nee, die kijkkast met geluid kan ik wel hebben, maar alleen maar omdat mevrouw K. dan op de bank gaat zitten en ik tegen haar aan kan kruipen, dus dat is gezellig en knus, vooral als ze me daarbij liefdevol en langdurig aait.
Het komt echter ook wel eens voor dat die kast (televisie - red.) aanstaat terwijl zij niet op de bank zit, en als ik dan harde, nare mannenstemmen hoor (bijvoorbeeld van Jan Mulder - red.), smeer ik 'm direct, want die stemmen vertrouw ik niet. (Als mevrouw K. graag heeft dat de Os binnen komt om te eten, moet de tv uit, anders blijft hij gewoon buiten, zo erg is het dus - red.) Geen idee hoe dat komt, vraag dat maar aan een deskundige. En wilt u nu verder niet meer flitsen alstublieft? Ik heb mijn rust namelijk heel hard nodig in deze moeilijke tijden.

2 opmerkingen:

Ina Rus zei

Oscar, je hebt het verschrikkelijk zwaar!

Annemieke zei

Vluchten voor Jan Mulder is heel verstandig in mijn optiek! Daar komt toch alleen maar geklaag uit