Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

donderdag 16 oktober 2014

Cera verschiet van kleur

U ziet hier hoe Cera lekker van het Pampasgras staat te vreten. Ze hoeft daar niet eens zover voor op pad want de plant staat vlak bij onze buitentafel.
Natuurlijk hebben wij wel vaker dit soort plaatjes gemaakt, maar nog nooit eerder kwamen Cera's tandjes en snor zo fraai in beeld als nu.Maar waarom verschiet je nu opeens zo van kleur, Meipie? En hoe komt het dat je zo verstoord en zielig staat te kijken?
Is het gras soms niet naar je zin?
Te hard? Te scherp soms?
Waarom ben je opeens zo overstuur?
Storende factor, zeg je?
Zeer ernstig nog wel?
Hoezo moeten we snel onze jongens roepen?
Aha!

2 opmerkingen:

Dr. Fruit zei

Verschikkelijk die waanzinnig rode expressieve weergave van Meipie alias meisje Cera.
Waarschijnlijk een onderdrukt compulsief obsessief destructieverlangen naar andere vrouwen toe van de fotogravin. Want de Os en de Boes worden in die zin niet als zodanig vertekend belicht zeg maar.

Annemieke zei

Je staat er weer mooi op Cera! Jammer dat Wamy de orde weer eens kwam verstoren