Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 12 oktober 2014

Rondleiding door Igor

Zoals we in een vorig bericht al schreven, waren we op bezoek geweest bij Iwan en zijn familie.
En nu was Igor dus aan de beurt.

Terwijl Iwan op het balkon zocht naar een geschikte po(e)seerplek, werd hij gevolgd door Igor. Want Igor heeft nog steeds heel veel belangstelling voor de geuren van een zekere plek onder de staart. Die interesse heeft hij al van jongs af aan en daar komt hij (denken wij) nooit meer vanaf.


Toen Ieg klaar was met besnuffelen van Iwan's rozijntje, wilde hij best even op de foto. En daar Iwan nog steeds aan het zoeken was naar een goede foto-achtergrond. richtte mevrouw K. zich ondertussen graag tot deze zachte wolbaal.
Die mooie, blauwe kijkers, heh? Ja, inderdaad om bij weg te smelten...

En die snor mag er ook wezen!

Maar Igor had snel genoeg van het stilzitten en besloot ons een rondleiding op het balkon te geven, of tenminste ons te laten zien wat hij daar zoal allemaal aan mogelijkheden heeft om zich te vermaken.
Nou, eerst maar een niveautje hoger?

Ja, inderdaad een mooie plek met een fraai uitzicht. En nee, mevrouw K. bleef op haar eigen bescheiden niveau en kwam niet naast Ieg zitten wegens een voor haar te gevaarlijke klim en bovendien hoogtevrees.
Het dak met al die afvoerpijpen heeft u kort geleden nog kunnen bewonderen in een vorig bericht dat over Pluis' hachelijke avontuur ging.
Toen Igor uitgezeten was, kwam hij weer terug naar het balkon om te laten zien dat het muurtje eveneens een geschikte plek was om op te verpozen. U wilt zeker niet weten hoe diep de tuin achter het muurtje ligt? Toch wel? Nou, erg diep dus, maar Igor had daar geen last van.Wij wilden graag nog een mooie close maken van Ieg, maar dat begreep hij niet helemaal. Hoewel, het kan ook zijn dat hij wilde helpen, of gewoon een knuffel wilde. Wij gokken bij nader inzien op het laatste.


Plots was er iets dat Iegs aandacht trok. En omdat dat best een Hofhaarfabriek kon wezen, wilde mevrouw K. ook wel even verder kijken dan haar neus lang was. Met de camera natuurlijk, dat spreekt voor zich.K. moest daarvoor met haar arm boven haar hoofd over het balkonmuurtje heen hangen dus wist niet wat er precies te zien was.
Bij nadere bestudering echter konden wij geen andere haarfabrieken ontdekken, alleen maar een hoop groen en daken.
Maar Igor heeft natuurlijk heel scherpe ogen, en daarom nemen we aan dat er ergens toch wel wat beweging was (geweest).


Wel, de laatste poging tot een fraaie close up mislukte ook, daarvan getuigt de foto hiernaast. Niet alleen kwam Igor alweer voor een aai, het was ondertussen ook al te zeer gaan schemeren om nog wat leuks te kunnen doen met onze camera, en flitsen doen we niet graag, zeker niet als de haarfabriek van schrik mogelijk naar beneden kan kletteren.
Wij namen dus afscheid van Igor en gingen af op de lekkere etensgeuren die via de openstaande balkondeuren naar buiten zweefden.

De maaltijd die wij kregen voorgeschoteld was overheerlijk, en dus zullen wij niet al te lang wachten met het maken van een volgende afspraak. Om de haarfabrieken te fotograferen dus, heh? Ja.

5 opmerkingen:

Wilma zei

Dank u wel mevrouw K. voor deze mooie rapportage en foto's van mijn pleegkind.

Petra Eggers zei

Prachtbeest die Igor.
Maar wel een namaak sealpoint Siamees.

Ina Rus zei

@Petra: Igor is geen Siamees, wel een sealpoint. Wij denken dat hij een ragdoll is, omdat hij zich slap houdt als je hem optilt. Maar wat maakt het uit, hij is prachtig en erg lief.

katja zei

Igor is prachtig, leuk om weer eens een hele reportage over hem te lezen.
En Iwan, die blauwe potten zouden ook een prachtige achtergrond voor jou portret geweest zijn! (je was toch zo op zoek naar een goeie achtergrond enkele reportages geleden?)

Mia Wongsodikromo zei

In Australië bracht een huis 100.000 euri meer op, omdat de woning inclusief een zelfde soort wiegelende wolbaal als Igor werd verkocht.
Pensioenideetje misschien mevrouw Rus ?