Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

woensdag 8 oktober 2014

Angstig dakavontuur!

Gisteravond (iets na zevenen, het begon al een aardig te schemeren) kwam mevrouw Ina bij K. langs om haar te waarschuwen: er zat achter haar huis een vreemde kat op een dak, en die kat wist niet meer hoe weer van dat dak áf te komen. Omwonenden overlegden al over het bellen naar de brandweer, zo erg was het dus.
Na enig aarzelen (want het eten stond al op) draaide K. het gas uit, pakte zij haar camera en deed snel haar schoenen aan, of eigenlijk andersom want het waren schoenen met veters dus dat werkt niet met slechts één hand ter beschikking. Maar dat terzijde.
Mevrouw Ina had vanaf haar balkon, Iwan's balkon dus, al wat foto's gemaakt van de arme, domme haarfabriek.

Hier is nog een foto van mevrouw Ina, maar die hebben wij wat extra licht gegeven om het poezensnuitje beter in beeld te brengen.

Ja, de haarfabriek was ons bekend; dit beestje kwam al vaker op bezoek bij de redactie van het Katblad en wij zagen het ook al een aantal keren lekker klooien en zooien in de Kruidentuin.
Wel, toen mevrouw K. in de Hoftuin arriveerde en de haarfabriek in nood in beeld kreeg, was het mens van Pluis ook gearriveerd. Ja, Pluis inderdaad, en zij is een stout en zeer ondernemend meisje dat nog niet zo lang de vrije uitloop heeft, vertelde haar mens ons.
Maar wat nu toe doen om Pluis te bevrijden uit haar hachelijke positie?
Misschien kon een ladder van een buurman de uitkomst bieden? Of was er wellicht een mogelijkheid tot ontsnapping via Iwan's balkon? Er werd druk overlegd.Pluis was echter niet van plan om een eventuele interventie af te wachten.
Zij boog zich voorover maar zag aan die kant van het dak geen mogelijkheid tot een veilige afdaling. En vlak daarna hoefde zij niet meer te zoeken naar een oplossing omdat ze, toen ze over de schuine dakpannen trachtte te lopen, plots uitgleed, op haar zij over alle pannen naar beneden stuiterde, even kort in de dakgoot bleef hangen en toen door haar grote vaart wel vanuit die goot naar beneden moést springen.
Alle toeschouwers hielden hun hart vast, maar Pluis leek ongedeerd toen zij snel de Hoftuin en de Poort doorrende, ze hinkte in elk geval niet. Het mens van Pluis verklaarde haar goed in de gaten te zullen houden, en mocht ze alsnog iets lijken te mankeren, zou hij alsnog met haar naar de dierenarts gaan.

2 opmerkingen:

Truus zei

Hoe kwam zij op dat dak? Is dat te voorkomen?
Ter informatie: Onze Pippi gebruikt een openstaande balkondeur als opstap naar het dak.
Sinds wij dat weten, doen wij de balkondeur pas open als zij 's avonds binnen is.
Anders gaat zij bij de diverse buren via dakramen naar binnen en dat zijn geen kattenliefhebbers:)

ina zei

Zou Pluis hier iets van geleerd hebben?