Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

donderdag 20 maart 2014

Witte tafel

De lente is vandaag officieel begonnen (volgens de agenda van mevrouw K. dan), en een duivenpaartje wist dat al wat eerder.
Ze komen bijna elke dag naar onze Pergola om uitgerekend daar bovenop een partijtje te gaan zitten vozen en vrijen.
En Oscar kan daar dus helemaal niet tegen...


Dat leiden we tenminste af uit zijn gemekker, gekreun en andere, bijzonder typische geluiden die hij maakt als hij vanuit de vensterbank de duifjes zit te bespieden.

De duiven zien hem overigens heus wel zitten, maar trekken zich niks aan van de aanwezigheid van de haarfabriek, alsof ze weten dat hij achter glas zit en toch niet bij hen kan komen. Ze zijn echter wel zo verstandig om hun liefdesspel elders voort te zetten als onze reporters naar buiten komen.
En dat stelt K. dan weer gerust.
De tafel wordt ondertussen al aardig wit van de duivenpoep, maar dat hoort er nu eenmaal bij, heh? Ja.2 opmerkingen:

Anoniem zei

Leuke torteltjes! Oscar durft
toch niet meer op de tafel, denk
ik. Hij ziet er trouwens weer mooi schoon uit na het rollebollen enkele dagen geleden.
Tineke

Wad Woord en Wol zei

Wat een uitdagende tortels!