Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

woensdag 12 maart 2014

De schuldige...

Ja, Oscar inderdaad.
Want als je met je 6.5 kilo van een wiebelig tafeltje springt met de bedoeling een paar meter in de lucht te kunnen overbruggen (je dus effe flink afzet), dan dondert de boel als vanzelfsprekend omver, met teiltje met bolletjes incluis.
Na dit debacle heeft Oscar zich enige tijd verstopt gehouden tussen de plantenpotten aan de straatzijde, waarschijnlijk omdat hij dacht dat er een hogere macht in het spel was geweest, die het op hem had voorzien en daarom de val van het plantentafeltje had geregeld. Later kwam hij bij van de schrik, hangend op de Pergola.
Ondertussen kijken wij uit naar een nieuw tafeltje dat wat steviger is; dit ter geruststelling van onze lezers.
(En behalve wat afgebroken hyacinten bleef de schade vrij beperkt.)

14 opmerkingen:

Esther Gaarlandt zei

Nee hoor, Oscar is niet schuldig.
Mevr. K. is als supervisor, mental coach paalzitten en wat die 6,5 kilo schoon aan de haak betreft als fabrieksdiëtiste verantwoordelijk voor het bezwijken van het tafeltje op plaats delict.
Struisvogelpolitiek !

Wad Woord en Wol zei

Ik vind de uitspraak enigszins dubieus en volgens mij niet geheel objectief. Maar mevrouw K. als u belooft dat er snel een stevig tafeltje komt, laten wij het hier bij.

Matty van Wijnbergen zei

@ Esther Gaarlandt:
daar heeft U waarachtig een punt.
Mevrouw K. had moeten inzien dat de afzet van de Osselman naar de pilaarzit dit ten gevolge zoude hebben.
Waarom hebben vrouwmensen zo'n weinig technisch inzicht ?
Of had de Rus Tsjechov gelijk:
Een kip is geen vogel
een vrouw is geen mens ?
Want Mevrouw K. is toch geen dom blondje ? Toch.

Gabi Halkenscheid zei

Jezus, wat doet U nou Mevrouw Kladblad ?

Toef Jaeger zei

Daar heb je het al: dat Mens van de redactie spreekt over meters, die de Osselman zou moeten overbruggen.
Dat tart toch iedere Wet van Newton of een Einstein zeg maar.
Zwaartekracht weet je wel.

Hans zei

Twee oplossingen:
1. de gemakkelijkste, een nieuw stevig tafeltje.
2. onhaalbaar: Os moet afvallen (zelf, niet van de pergola! ;)

katja zei

Het was inderdaad zeer voorspelbaar dat Os de 'dader' was, zoals mevrouw Katblad al zei in het oorspronkelijke bericht 'je kon er eigenlijk op wachten'. Maar waarom was ik dan de enige die het goed geraden had????

Marjoke zei

Geeft niet, hoor Oscar. We maken allemaal wel eens een inschattingsfout. En gelukkig viel de schade mee.

Trui Wijnbergen zei

Toch vind ik eigenlijk dat Oscar een klacht tegen K. moet indienen bij de Partij voor de Dieren.
K. te L. dient voor veilige omstandigheden te zorgen. Dus niet dat een plotse percolatie van Oscar leidt tot een duur bezoek aan de osteopaat vanwege osteoporose.

Mevrouw Katblad zei

Wij komen niet meer bij!

Stijntje Blankendael zei

Past U dan maar op Mevrouw Bladkat, met al die bijenhotels.

Bram zei

Het is ook nooit goed. Zo wordt Os als kampioenpaalzitter in spe gepresenteerd en nu is het weer een te zware lomperik.Het was gewoon een rottafeltje wat te vol stond.Ik heb dit goed aan mijn mens laten zien/lezen. Die is druk met de tuin katproof in te richten. Er moest ook nog een 100handse tafel komen. Iets van failliet na verhuizing ofzo.Dus liet ik zien wat er kan gebeuren met een gammele tafel.Nu heeft ze gelukkig een klusser gevonden die een stevige tafel getimmerd heeft. Als ik wil kan ik rustig met mijn 6 kg.over de schutting op de tafel springen.Niet dat ik dat van plan ben hoor. Er is gelukkig een laag hekje waar ik met mijn dikke buik zonder moeite overheen kan hupsen.Wij krijgen hier ook overal de schuld van. Er lagen weer planten uit de bakken. Ik kreeg de schuld eerst. Maar dat had die ene Blaffert gedaan. De aarde zat nog op zijn witte bek. Ik bedoel maar.En Os trek je maar nergens wat van aan hoor. Gewoon doen wat je altijd doet.Ik hoop dat je je geen pijn gedaan hebt. Groet van een meelevende vriend Bram

Inge Abrahams zei

Ja Bram,
hoor en wederhoor.
Mensen noemen dat demokratie.
Genuanceerd, van die dingen.
Miauww.

ina zei

Ik vind dat de Os erbij ligt als de vermoorde onschuld.