Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

vrijdag 28 maart 2014

Meer of minder?

Wij zagen Myo laatst door de Poort loeren, naar ons dus. Hij zat daar al een tijdje als een trouw blafbeest aan de voeten van zijn mens, en dat vonden wij vreemd. Het kan natuurlijk zijn dat Myo nog geen eten had gekregen, maar een andere reden kunnen wij echt niet zo gauw bedenken voor dit hondengedrag.
Wel, mevrouw K. besloot naar de Hoftuin te gaan om Myo wat vragen te stellen over wat hem bezielde; ze had toch even niks anders te doen en bovendien erge last van nieuwsgierigheid.


Myo zag haar echter aankomen en had zich subiet verplaatst naar een plekje vlak naast de Poort. Hij negeerde mevrouw K. compleet en zat gespannen te wachten of er misschien nog iemand met K. was meegekomen. Maar dat was niet zo, want onze reporters hadden Myo lang daarvoor al gezien en waren nu ergens in de Katbladstraat aan het klooien en/of zooien (is inderdaad bijna hetzelfde maar niet helemaal, en hoe dat dan precies zit, leggen wij nog wel eens uit).
Het duurde even voordat de partijleider van Hof is Vol door had dat er geen harige indringers zouden komen, en toen K. hem vervolgens toch maar benaderde en vroeg of hij liever meer of minder illegale haarfabrieken in het Hof zag komen, keek hij haar vol ontzetting aan: Méér natuurlijk, want dan valt er nog eens wat te meppen en uit te zetten! Tjonge, wat een stomme vraag, mevrouw K.! Tja...

3 opmerkingen:

Jacq. zei

Myo is en blijft een lekker ding!

katja zei

En is illegaliteit in de Hoftuin trouwens al strafbaar? En zo ja, zijn de illegale haarfabrieken dan ook per definitie criminele haarfabrieken?

Wad Woord en Wol zei

Dus als ik het goed begrijp is meer en minder nagenoeg hetzelfde.