Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

woensdag 26 maart 2014

Kort nieuws: Ollie in de problemen

Gisteren, aan het eind van de ochtend, kwam onze buuf mevrouw K. even raadplegen, want Ollie gedroeg zich niet helemaal normaal. En inderdaad, Ol draaide wat rond in zijn mandje, zat frequent te slikken en hield zijn bek telkens een stukje open. Toen de buuf vertelde dat Ol al een tijdje erg slecht at en nauwelijks dronk, ook niet meer buiten kwam en al een keer omgevallen was, leek het K. een goed idee om onmiddellijk de dierenarts te bellen; gelukkig konden wij dezelfde middag al terecht.
Tja, en het ziet er dus niet al te goed uit, want de dierenarts constateerde dat Ol's longen vol vocht zitten en hij serieuze problemen met zijn hart heeft. Hij kreeg een injectie met vochtafdrijvend medicijn en een "hartversterker", en verder nog wat pilletjes mee voor een goede doorbloeding van hart en nieren en tegen de benauwdheid.
En nu is het afwachten of deze medicijnen nog wat voor Ollie kunnen betekenen.
Ol is 16 jaar, is een groot deel van zijn leven erg gewichtig geweest (tot dik 8 kilo) en weegt nu nog slechts 5 kilo. Wij hopen uiteraard dat hij zich wat beter gaat voelen en nog een tijdje meekan; de dierenarts heeft de buuf aangeraden om Ol vooral heel veel lekkere hapjes te geven.

5 opmerkingen:

Wad Woord en Wol zei

O dit is naar en verdrietig voor Ollie. Ik hoop van harte dat de medicijnen en alle goede zorgen hun werk zullen doen.

Jacq. zei

Ach, heel naar nieuws. Hoop dat hij nog even kan genieten van de lekkere hapjes en niet teveel lijdt.

katja zei

Heel veel sterkte met en voor Ollie gewenst!
Vertroetel hem maar lekker!

ina zei

Arme Ollie! Veel sterkte voor hem en zijn mens.

Wilma zei

Ai, dat klinkt inderdaad niet best. Hopelijk gaat hij zich snel weer wat beter voelen.