Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 23 maart 2014

Steunbetuiging

Het is hopeloos gesteld met mevrouw K., en dan doel ik voornamelijk op de gewijzigde tijden die zij hanteert bij onze verzorging. Ik maak mij ernstige zorgen omtrent dit gedrag, gezien we volgende week ook nog eens te maken krijgen met een wijziging van de wijzerstand, wat kan betekenen dat de situatie alleen maar erger zal worden. Kán inderdaad, want ze heeft nog een week om haar boel weer op de rails te krijgen, al heb ik daar een zeer harde kop in.
Wel, voor wie het niet begrijpt, zal ik proberen mijn zojuist gemaakte punt te verduidelijken.

Het bijtijds opstaan gaat K. de laatste tijd erg moeilijk af, en soms zelfs ben ik genoodzaakt om naar boven te gaan om haar attent te maken op het voortschrijden der tijd, mijn knorrende maag en mijn behoefte een boomspiegel op te zoeken (u weet wel waarvoor..).
Wat ik dan daarboven aantref, tart elke verbeelding. Cera die wanhopig in haar voeten probeert te bijten, de Boez die alsmaar op- en afspringt, het gekreun dat vervolgens onder dat dekbed vandaan komt, het is één grote gruwelbende en ik zie het allemaal met lede ogen aan.
Nee, ikzelf doe verder weinig, ga op het kleed naast het bed zitten en neem de situatie in mij op. Geluid maak ik wel, in de hoop dat ik op deze wijze ook mijn steentje bijdraag en met mijn gekerm haar geweten masseer, om het maar vriendelijk uit te drukken. Jawel, na een minuut of tien na mijn komst komt er wel degelijk beweging in en een niet nader te omschrijven geluid uit. Op zo'n moment kerm ik nog een tandje hoger en harder, springt de Boez nog een paar keer in haar solar plexus en doet Cera nog een laatste poging met haar tanden door het winterdekbed heen te dringen.
Onze gezamenlijke actie heeft uiteindelijk succes, en daarom houden we het nog vol, maar als nu volgende week die klok vooruit gaat, wordt het er niet allemaal gemakkelijker op, heh? Nee. Daarom dus.

Wel, ik stel om te beginnen voor dat mevrouw K. zich niet meer bemoeit met de plaatselijke politiek, of andere zaken die met het functioneren (of juist niet) van de gemeente te maken hebben. Dat zij geen ellenlange mails meer schrijft maar zich slechts richt op het Katbladwerk, de broodnodige boodschappen en haar plantjes, en last but not least: op ons.
Dan zou ik ook nog wat andere zaken die me niet bevallen kunnen aanstippen (zoals het aantal wijntjes bijvoorbeeld), maar doe dat liever niet in verband met de lieve vrede en de beeldvorming, om het maar zo te noemen.
Wat mij in elk geval wel een goed idee lijkt, is om die klok alvast nu te verzetten om te voorkomen dat het per volgend weekend op deze redactie helemaal in de soep loopt. Graag verzoek ik om uw steunbetuiging in deze, en daar wil ik het voor dit moment graag bij laten.

6 opmerkingen:

Titia Zeldenrust zei

Het is mogelijk Mevrouw K. uit de ouderlijke, pardon haarfabriekelijke stand te zetten.

ina zei

Ik ben het met Oscar eens, mevrouw K., u kent toch wel het gezegde: "'s Avonds een vent, 's morgens een vent"? En die politiek moet maar eens afgelopen zijn, die moet zichzelf maar redden.

Trees van der Wulp zei

Het polletieke handwerk gaat voor het vrouwtje, Ina.

Bram zei

Nu de klok een half uur voor en in het weekend nog en half uur voor zetten. Zo is het probleem opgelost. In de politiek is het een kwestie van compromissen sluiten. Ik raadt mevr. K. dringend aan om toch politiek actief te blijven. Denk maar aan het round up gebeuren. Dat voorkomt een hoop pootellende. Nee, ik ben wel gecastreerd maar geen poot. (voor de duidelijkheid)Ik ga trouwens ook in de politiek, denk ik. Mijn kapsel zit stukken beter dan van die blonde man. En ik ben voor gelijkwaardigheid van elk levend wezen. Ik lust alleen geen wijn. Is dat een probleem mevr K? VOTE FOR BRAM THE MAN.

Hiltje Dik-Faber zei

@ Bram: Mevrouw K. is natuurlijk wel een ravissantere verschijning op het politiek toneel dan Blonde Greet.

Wad Woord en Wol zei

Zoals (bijna) altijd sta ik vierkant achte Oscar! Maar omdat ik ook begrijp dat het voor mevrouw K. niet gemakkelijk is om op tijd haar verplichtingen jegens de inwonende redactieleden na te komen, heb ik een oplossing bedacht.
Mevrouw K., u mag een aantal weken op Lotje & Dotje passen. Mijn huiskippen za'k maar zeggen. Met uw kennis over de natuur, biodiversiteit etc. weet u vast en zeker dat kippen graag bij licht opstaan. Tegenwoordig is dat ergens rond 6 uur. Aangezien het opstaan bij Lot & Dot nogal rumoerig gaat, denk ik dat zij u wel kunnen helpen. U zult zien dat u niet alleen op tijd wakker bent, maar ook meteen in de ik-moet-actie-ondernemen-modus komt.
Wilt u Lotje & Dotje zelf komen halen?