Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

vrijdag 21 maart 2014

Verschil moet er zijn!

Het is ondertussen alweer een aantal jaartjes geleden dat ik mij als asielzoeker meldde aan de deur bij mevrouw Katblad.
Aanvankelijk was er geen plek voor mij in de herberg, maar door mijn bescheiden opstelling binnen de groep en vooral ook mijn volharding, was K. uiteindelijk toch bereid mij in haar huis op te nemen, op voorwaarde dat ik mij bescheiden zou blijven opstellen en op de redactie kwam werken als reporter. Daar had ik gelukkig geen moeite mee; ik ben uiteraard ten volle bereid te werken voor de (mijn) kost, als die tenminste maar wel de moeite van het arbeiden waard is, dat spreekt voor zich.
Wel, u ziet mij op bijgaande foto toezicht houden op de verdeling van de avondmaaltijd. Sinds de verdwijning van zowel mevrouw Troy als haar zoon Japekop, ben ik deze vacature gaan vervullen om de simpele reden dat ik daar gewoonweg de beste kandidaat voor was. U ziet op de foto tevens mevrouw K. bezig met het verdelen van de inhoud van een minuscuul klein blikje. Die inhoud is overigens best de moeite waard qua kwaliteit, maar de hoeveelheid bevalt mij wat minder, en daarom alleen al is mijn toezichtstaak van extra importantie.

Nu klaagt mevrouw K. regelmatig over de wijze waarop ik mijn belangrijke taak uitvoer, omdat zij van mening is dat ik haar bij háár werk behoorlijk in de weg zit; zij noemt het zelfs irritant. Doch dat "erbovenop zitten" heeft, zoals u natuurlijk ook weet, als oorzaak en reden dat mijn ogen eigenlijk wat minder geschikt zijn voor deze klus, ik moet het hier vooral hebben van mijn reuk. Vandaar dus dat ik er echt met mijn neus bovenop moet zitten wil ik kunnen constateren of alles wel volgens de regels gaat, maar zodoende stoot ik ook wel eens per ongeluk tegen de verdelende hand en komt er een lepeltje Gourmet op het aanrecht terecht in plaats van in een voerbakje. Ik ben best bereid om dit gemorste goud direct op te lebberen en daarmee het aanrecht weer onberispelijk te maken, maar dat wordt me helaas niet toegestaan; ik zou daarmee de verhoudingen scheef trekken, en zij (K. - red.) zou het overzicht verliezen.
Afijn, uiteindelijk komt alles toch meestal weer helemaal in orde en kan het uitserveren van ons diner plaatsvinden.

En natuurlijk krijg ik, wegens bewezen diensten, mijn portie het eerst en bovenop het zo heilige aanrecht aangeboden, maar ook dat spreekt voor zich, verschil moet er nu eenmaal zijn.

(Oscar achter, op het aanrecht, Boez vóór, op het muurtje, Cera zit iets verderop, naast de klok.)
Foto's genomen door Inge met de redactiecamera.)

6 opmerkingen:

Johanneke Vreugdenhil zei

Brengt u die miniminiblikjes wel netjes naar de daartoe bestemde miniminiblikjescontainer Mevrouw Kladbad ?

ina zei

@Johanneke: Waar staat die container, dan kan ik daar de blikjes van onze haarfabrieken ook in gooien.

Wad Woord en Wol zei

Door al die verhalen over miniblikjes wensen Bill en Sookie ook alleen dít merk eten. U wordt bedankt mevrouw K. Zo jong en nu al bedorven....

Annemieke zei

Elrond en Pieper Zijn al net zo verwend: alleen kip met saus van een bepaald merk anders hoeven ze t niet.

Hilde Snetselaar zei

Maar het getuigt wel van onvoorwaarlijke liefde (compassie) dat Mevrouw K. haar geliefde kinders uit een blikken vingerhoed, zeg maar voedt.

katja zei

Oscar, wat weet je dit toch allemaal prachtig te verwoorden!
Je moet alleeen wel uitkijken dat je er niet teveel 'bovenop zit' want dan vindt mevrouw K dat piepkleine blikje niet meer terug.