Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 23 maart 2014

Dierenartsbezoek maar ten dele geslaagd...

Op deze foto ziet u Sonny. Hij moest eergisteren naar de dierenarts, en gezien de vorige ervaringen werd hij van te voren stevig gedrogeerd met een speciaal daarvoor geschikte pil, vond de dierenarts.
Wel Sonny was inderdaad na inname erg slap in de poten geworden en zijn ogen zaten tenslotte zelfs half dicht van ellende en door de drug, maar dat nam niet weg dat hij zich hevig heeft weten te verzetten, dwars door een speciale wilde-katten-handschoen heeft heen weten te harken met zijn nagels en de dierenarts en assistente daarmee tot wanhoop en verwondingen heeft gebracht. Wel heeft men nog net kunnen constateren dat hij een ontsteking in zijn bek had, en hopelijk doen de voorgeschreven antibiotica hun werk dusdanig goed dat er geen vervolgvisite moet gaan plaatsvinden; de militairen en politie hebben het komende dagen al druk genoeg met de bescherming van Obama en afschieten van de luchtafweerraketten (of hoe die mogen heten).

De kleine Gizmo is gelukkig wel enigszins beleefd gebleven (in tegenstelling tot de vorige keer) en veroorzaakte derhalve geen noemenswaardige excessen. Wat dat betreft mocht haar mens dus de vlag uithangen.

Het was de bedoeling dat ook Wamy mee zou gaan voor de jaarlijkse APK, maar helaas bleek zijn vervoersmand van slechte kwaliteit, dat wil zeggen dat hij het deurtje eruit wist te rammen en vervolgens het hazenpad koos. Dat was gelukkig nog thuis zodat er geen zoekactie in een vreemde wijk hoefde te worden georganiseerd. Uiteraard zal er binnenkort een tweede poging moeten volgen om de Wams van de nodige inentingen te laten voorzien, maar dat heeft geen haast, hebben wij begrepen.

Al met al had mens MaGiz een zeer moeilijke en stressvolle dag achter de rug; wij raapten haar totaal overstuur van de straat en hopen dat zij in het weekend enigszins bij heeft kunnen komen van alle spanningen en emoties.

4 opmerkingen:

Greet zei

Arme Sonny. Beterschap!

ina zei

Ik zie dat de begeleidende politiemotor al klaar stond.

Annemieke zei

Arme Sonny. Van een ontsteking in je bek word je ook niet blij natuurlijk. Onze Rory had ook een aantekening bij de DA...thuis was ze altijd superlief....

Wad Woord en Wol zei

Beterschap en sterkte, lijkt mij hier op z'n plaats.