Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zaterdag 1 maart 2014

Werkzaamheden in Hoftuin

De afgelopen twee dagen hebben onze reporters niet naar behoren hun werk kunnen doen. Dat had te maken met het feit dat er door werkmannen in de Hoftuin met machines aan een dakkapel werd gewerkt, en daar houden onze haarfabrieken niet van. En mevrouw K. trouwens ook niet, vanwege de (klere-)herrie dus.
Wel, omdat de Poort was afgesloten en Oscar liever afstand wilde bewaren, ging hij regelmatig op het tafeltje voor ons raam zitten om vanaf die plek de boel aan de overkant van de straat in de gaten te kunnen houden.

Op de momenten dat Oscar even iets anders te doen had, nam de Boez de wacht over. Hij bleef echter liever binnen, lekker achter het glas met zijn rozijntje vlak boven de verwarming, maar van hem hadden we ook niet anders verwacht. Overigens, Cera deed niet mee aan het wachtzitten omdat zij vond dat ze wat extra slaap nodig had.
In het weekend zal er door de mannen niet gewerkt worden in de Hoftuin, maar vanaf maandag kunnen wij wederom flink wat lawaai verwachten. Het zij zo.

5 opmerkingen:

Annemieke zei

Toch leuk dat de narcissen er weer zijn!

Fannie Thijmstra zei

Werken is zowiezo ongezond.
De huishaarfabrieken hebben dat al eeuwen in de smiezen.

Wad Woord en Wol zei

Vandaag maar even extra genieten van de rust. Het is u allen gegund.

Anoniem zei

Vandaag is het maandag dus . Sterkte mevr. K. En de haarfabrieken. Ook, natuurlijk. Leuke foto's van Os en Boez zo op wacht zittend, de een buiten, de ander binnen, ieder maar zijn aard. !!!
Tineke

Tanja Levering zei

@ Tineke:
Dat komt wel goed met Mevr. K.
Als de teringherrie van de noeste bouwvakkerts aan de overkant in de Hoftuin weer begint dan kan Mevr.K. zich een paar meter in heur woning terugtrekken. Dus van die uitkijkpost achter de geraniums aan de tafel naar achter naast de verrekijk. De uitkijk kan zij inderdaad in dat geval overlaten aan Kolonel Boez en Milva Osje.