Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

donderdag 27 maart 2014

Top vijf

Mevrouw K. is druk bezig geweest met het vervaardigen van haar bijenhotel voor de Kruidentuin. Helaas moest zij even pauze nemen wegens blaren op de handen, opgelopen tijdens het zagen van de stokjes.
Erg sneu inderdaad, de (solitaire) bijen moeten dus nog even wachten...
Foto geplukt van het internet, maar zó ongeveer moet het hotel dus uiteindelijk worden, alleen dan wel met blikjes als steun binnenin!De stokjes zijn trouwens ook uitstekend geschikt om mee te spelen, en dat demonstreert Cera maar al te graag.
Natuurlijk ging er eerst een aaibeurt vooraf aan het spel, want knuffelen staat bij Cera nog altijd op nr. 1. Op 2 staat overigens lekker eten, op 3 komt spelen, en tot slot, op 4: slapen op het dekbed. In geval van vlooien komt krabben ergens tussenin, maar wij proberen een dergelijke situatie uiteraard te voorkomen.
Is deze lijst nu compleet? En klopt het eigenlijk wel, wat hier in de haast is neergeschreven?
Wij vrezen van niet, gaan er nog even beter over nadenken en komen daarna bij u terug. Huiswerk, mevrouw K.!


Heeft uw haarfabriek ook een top 5? Laat het ons weten! (Nee, in die van uzelf zijn wij inderdaad volstrekt niet geïnteresseerd!)

13 opmerkingen:

Anoniem zei

Zichzelf uitgebreid wassen.

Marijke Vink zei

Ik dacht dagdromen tussen 3 en 4 ?

Wad Woord en Wol zei

Hoe zit het met in de tenen van mevrouw K. bijten en poeseren? Ik kom nu toch al op 6.

Ida de Haan zei

Dolletjes, wat een goed serendipiteitisch idee zeg maar van WW & W, om haar Lotje & Dotje door u Mevrouw Katblad op te laten halen in het ruige Noorden, teneinde uw bioritmisch voederroosterinstelling kwa haarfabrieken weer update te krijgen.
Maar kan, gezien uw huidige fragile gesteldheid, WW & W haar vedereifabrieken niet gewoon per luchtpakketpost opsturen ?
Of is een huiskip geen vogel ?Jacq. zei

Voor mijn Moppie geldt: eten, slapen, mauwen, naar buiten gaan en eten en niet speciaal in die volgorde dan, hè?!
Voor Mickey geldt: eten, slapen alleen of op mijn schoot of bij me op bed, uit raam naar buiten kijken, lekker de hort op buiten en spelen met mij of in zijn eentje.

Piet zei

Rosie haar top 5 is:
slapen
eten
geaaid worden
wassen
op balkon een inspectie houden naar waar de betonvloer naar smaak.

José van der Valk zei

Ik kan me er eigenlijk niets bij voorstellen Mevrouw K. met twee huiskippen op d'r schoot.
Naar schaatsen of poesbal kijken zeg maar.
Jammer voor Lotje en Dotje ût Pieterburen danmaar.

Jolanda zei

Falkor haar top 5

1. Slapen
2. Op schoot knuffelen
3. Donderjagen met blafbeest en huisgenoot Fedor
4. Puzzel slopen die personeel maakt
5. Zonnen op balkon

Greet zei

Katootje: 1. bij mij of bezoek op schoot liggen en geaaid worden, 2. hand likken en lebberen aan mijn vingers, 3. mij achternalopen, 4. op mijn rug liggen als ik in bed lig, 5. eten.
Kees: 1. buiten zijn, 2. buiten zijn, 3. buiten zijn, 4. eten, 5. op het logeerbed slapen.

Wad Woord en Wol zei

@Ina Lotje, Dotje en ik zouden mevrouw K. natuurlijk graag tegemoet komen...edoch...Lotje & Dotje hebben ruim een jaar in een legbatterij gewoond voor ze bij ons in Pieterburen kwamen. Hun vliegkunsten zijn daarom niet echt goed ontwikkeld. Verder dan het hekje, of het dak van het kippenhok komen ze dus niet helaas.
Ik heb nog overwogen om ze als pakket te versturen, maar dan zul je net zien dat dit pakket ergens binnen de duistere wereld van PostNL verdwijnt.
Dus...

@José het is ook niet echt de bedoeling dat ze bij mevrouw K. op schoot zitten. De kans is groot dat ze dan alle drie hun taken verzaken.

Ida de Haan zei

@ WW en W:
ik ben mens ina niet hoor !
stel je voor
kopjes, Ida

Wad Woord en Wol zei

@Ida Neemt u mij vooral niet kwalijk. Het was hier even een gekkenhuis met twee kittens die voor het eerst naar buiten mochten en meteen Lotje en Dotje van de leg brachten.
Slecht excuus, maar ik probeer het toch maar.

Ida de Haan zei

@WW en W:
Het schijnt bij mens ina zo nu & dan ook een gekkenhuis te zijn als het om plofkippen en haarfabrieksels gaat.
Groetjes, Ida