Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 30 maart 2014

Het kan nog alle kanten op

Voor Mickie is het jachtseizoen weer geopend. Wij zien haar geregeld in de Hoftuin, in de tijgersluipgang, op haar prooi afgaan.
Voor zover wij weten, heeft Mickie nog geen meesjes, duifjes of andere vogeltjes in haar klauwen gehad. Wel al had zij een vlinder te pakken en bijna een hommel. Uit dit laatste blijkt dat zij nog niet heeft geleerd van de steken van vorig jaar. Nu zijn we natuurlijk erg benieuwd hoeveel hommelprikjes er nog nodig zijn voor het kwartje bij haar eindelijk valt, maar zover wij kunnen inschatten zullen dat er vast minder zijn dan bij de Boez; wij moesten bij hem twee zomers lang regelmatig angeltjes uit zijn lippen, neus en pootjes trekken. Het kan niet anders dan dat Mickie slimmer is dan hij, maar je weet natuurlijk maar nooit, heh? Nee, en bovendien is deze kleine meisjeshaarfabriek vermoedelijk een stuk minder kleinzerig dan onze reporter, dus kan het nog alle kanten op.


3 opmerkingen:

Wad Woord en Wol zei

You go girl!

katja zei

Het kan bijna niet anders dan dat zij slimmer is, maar als ze ook minder kleinzerig is, gaat ze misschien wel gewoon door met steekbeestjes vangen... Of ze leert ze vangen zonder geprikt te worden.

Maria Koet zei

@ Katja:

Micky kan steek- en prikbeestjes het beste van achter besluipen.