Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

donderdag 13 maart 2014

Stormbaan

Oscar is de laatste tijd erg druk met het onderzoeken van de mogelijkheid om in de Kruidentuin een stormbaan aan te leggen voor haarfabrieken.
De baan zou moeten starten bij de ingang van de tuin. Het is de bedoeling om vanaf daar zo snel mogelijk naar de Moerbei te rennen, er in te klimmen en er vervolgens met een sierlijke duik weer uit te springen. (Zie foto.)
Daarna volgt een graafoefening.Het graven mag echter alleen plaatsvinden in de lege kruidenvakken, anders wordt mevrouw K. heel erg verdrietig, heeft zij laten weten. Bovendien mag er nergens onderweg gepoept worden, dus ook niet in die lege vakken, voegt mevrouw K. er ook nog aan toe.
En dat is nog een moeilijk puntje, want door al die beweging wordt het darmkanaal gestimuleerd en kan het zomaar zijn dat je bliksemsnel moet doen wat je moet doen, en dus echt geen tijd hebt om op zoek te gaan naar een andere plek om je te ontlasten.
En daar loopt nu het hele stormbaanplan reeds op vast, helaas. Nee, er zal nog heel wat overleg moeten plaatsvinden eer die stormbaan van Oscar er daadwerkelijk kan komen, maar uiteraard zullen wij u van de vorderingen in dezen op de hoogte houden.

7 opmerkingen:

Piet zei

Kijk, Os is blijkbaar al bezig met meer bewegen en doet dus een poging om wat af te vallen zodat hij niet meer de light brokjes meer hoeft te eten, toch?

Carlijn Kleibeukers zei

Of Osselmanus lijdt aan manische Posttraumatischestressstoornis (mPTSS) door die wiebeltafelaffaire met Mevrouw K.
De oom van Koning Willie en tata Maxie, prof. mr. Pieter van Vollenhoven zal er ook wel grote oren naar hebben, Piet !

ina zei

@Carlijn: Anders kan hij altijd nog gaan zeilen..

Margriet van Buren zei

@ ina:
bij het skûtjessilen maken wij ook altijd windmee gebruik van de grote oren van mijn man.
Wij winnen altijd !

Tjitske Ossentjuk zei

Maar bij het fierljeppen zitten zulke grote zeilflaporen juist weer in de weg. En daar is bij de Osselman nou net geen sprake van Ina.

Hans zei

Wat een prachtduik, Os!

katja zei

Nee, een stormbaanplan zonder gelegenheid tot poepen onderweg is gedoemd te mislukken...

Wist trouwens niet dat Oscar zo sierlijk kon duiken. Was dat plantentafeltje gewoon te laag denk ik!