Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zaterdag 15 maart 2014

Krentenbaard en kouwe polder

Ons plantentafeltje is weer in gebruik genomen door diverse haarfabrieken, maar dus niet door Oscar want hij vertrouwt het nog niet helemaal. En terecht natuurlijk: het is nog even wiebelig als voorheen.
Maar dat alles terzijde.
Waar het nu om gaat in dit bericht is dat Cera weer last heeft gekregen van krentenbaard. Jawel, als u de foto bekijkt, ziet u een plekje op haar kinnetje, en dat is dus weer zo'n vervelend korstje. Meer onder op haar kin zit trouwens nog zo'n vervelend plekje...
We moeten dus weer elke dag smeren, en dat vindt ons modelletje niet erg prettig. Bovendien kan zij de zalf gemakkelijk weg likken, en op die manier heeft dat smeren natuurlijk weinig nut. Desnoods moeten wij volgende week dan toch maar met haar naar de dierenarts voor antibiotica, al doen wij dat uiteraard met grote tegenzin (antibiotica wordt erg snel gegeven en daar zijn wij niet zo voor...).

En dan nog een klein puntje:
Wij kregen gisterenavond klachten over het uitblijven van nieuwe berichten. Wel, dat kwam doordat mevrouw K. naar de polder moest om een actie van de PvdD bij te wonen tegen de aanleg van de nieuwe Rijnlandroute (wat heel veel aan mooi natuurgebied zal gaan kosten, en bovendien veel poen).
De polder was echter in nevelen gehuld en het was er zeer koud, zodat K. geheel verkleumd raakte en de rest van de dag met hete thee onder een dekentje op de bank heeft moeten zitten. En daar hebben wij gelukkig geen foto's van!16 opmerkingen:

Annemieke zei

Pieper heeft hier ook last van. Antibiotica helpt maar even - het komt en het gaat ook zonder antibiotica.

En het weer was vorige week aangenamer...

Piet zei

Oke, het zij zo (minder berichten). Gelukkig is 19 maart dichtbij en hebben dat ook weer gehad.

Is Opticare L-Lysinechews niet handiger om te geven? Dit is te koop bij de dierenarts.

Sterkte Cera met je krentenbaard. Mw.K. sterkte met het insmeren ervan.

Annemarie Geersing zei

Ondanks de mistige verkleuming en de vegetarische aftertea is het spinneweb met pareltjes een parel van een foto.
Prachtig hoor Mevrouw K.

Greet zei

Prachtige foto's, mevrouw K.

katja zei

Ja, die mist was ontzettend koud, maar wat een mooie foto heeft dat opgeleverd!

En arme Cera met haar krentenbaard. Hopelijk lukt het weer om het met het zalfje weg te krijgen!

Inge van den Water uit Oudewater zei

Das zo mooi ook Mevrouw K., hoe u dat warme spinnen van een tevreden Cerapoes met krentenbaardje op schoot, zo stel ik mij dat dan voor zeg maar, in verband kan brengen eigenlijk met een spinnenweb in een eenzame boom in de koude polder.
Chapeuax hoor !

Groeten uit gemeente Oudewater

annemiek zei

Beertje had ook regelmatig last van een krentenbaard maar sinds ik haar kinnetje extra kam en borstel is het niet meer teruggekomen. Misschien helpt dat ook bij Cera. "Beterschap" hoor Cera.

Hans zei

Heeft niks te maken met katten, maar wat een prachtfoto is die laatste!

Wad Woord en Wol zei

Beterschap Cera.

Carolien Cuypers zei

Is er dan op het Internet of Marktplaats.nl of in de buurt geen review of test zeg maar te vinden over wiebelende Osproof tafeltjes ?

Ludwien van Gerp zei

Mooie foto's van dat uitje.
Waarom mochten de reporters niet mee ?

Barbara Pilipo zei

Ja wat raar eigenlijk dat de reporters niet mee gingen met de reportage van Mevr. K.
Wat is er aan de hand ?
Vult u maar in trouwe lezers:
A.
B.
C.
D.
E. anders namelijk:

Mieke Hafkamp zei

C.: Cera stemt altijd PvdA

ina zei

Volgens mij houden de reporters niet zo van een ritje in het wielhuis, dus mevrouw K. heeft alleen maar het beste met ze voor gehad. Bovendien hadden ze vast veel liever even een uurtje vrij.

Sue Doeksen van Terschelling zei

B: Oscar heeft het niet zo op mist.

Titia Zeldenrust zei

C: het reporterstrio wil niet in de kekke overdekte bakfiets van Mevrouw K. te L.