Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 18 maart 2014

Arme Charli werd aangeblazen

Onze buurhaarfabriek Charli (oudere broer van wijlen onze Japekoppie) loopt zo nu en dan achter mevrouw K. en de reporters aan naar de Kruidentuin, gewoon voor de gezelligheid.
De Boez kan dat echter niet altijd evenzeer waarderen, helaas.
Deze keer dachten wij eerst dat er een vriendelijke begroeting aan zat te komen. Maar nee.


De Boez zette het namelijk op een blazen, iets wat nergens voor nodig is omdat Charl de vriendelijkheid zelve is en nooit (echt nooit!) kwaad in de zin heeft.
Bovendien is de Kruidentuin openbaar terrein met recht van overpad voor alle haarfabrieken, dus er is geen enkele reden om zo onvriendelijk te doen.
Natuurlijk hebben wij de Boez later op het matje geroepen wegens zijn onacceptabel en bruut gedrag, maar hij deed net alsof hij zich het voorval niet meer kon herinneren.
Mevrouw K. heeft het erg met Charli te doen, maar dat ligt voornamelijk aan het feit dat hij al vrij oud is en bovendien een zoon van wijlen mevrouw Troy... Ach...

8 opmerkingen:

Greet zei

Stoute Boez!

Ilona Konijn zei

Stuitend hoor van de Boez.
Charlie is toch een soort stiefzwager, ja toch, niettan.

ina zei

Boez heeft volgens mij wel vaker last van partiele amnesie, vooral als het hem uitkomt. Hij is zo dom nog niet.

katja zei

Je kan op foto 2 echt zien dat Charli een stukje achteruit is geblazen. Ik vind het ook maar gemeen van de Boez!

Dr. Erica Brandes zei

@ina:
Maar mogelijk is het retrograde amnesie of zelfs antegrade amnesie. Als het geen transient global amnesia is, dan kan het door gebruik van Nepetanol komen, dus een soort druggerelateerd syndroom van Korsakov.
Bij het insnuiven van glyfosaat kan ook aantasting van de prefrontale cortex en de hippocampis optreden. Met name dan de cortex orbitofrontalis felixanus is aangetast.
Maar de Boez kan ook lijden aan postnatale jeugddementie.

Anoniem zei

soms is Boez een beetje een
vervelend ventje, soms dus.
Tineke

Laurine Knuttel zei

@ Mevrouw Dr. Brandes:
maar Kortsakov kan ook spartieel zijn: erwaren vijndrinkers hebben soms hele heldere momenten kwa verleden dan.
Snapt u ?

Wad Woord en Wol zei

Foei toch Boez!