Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

woensdag 25 juni 2014

Zij weet niet beter...

Oscar:
Soms wil ik even niets liever dan gewoon zitten tussen het groen, luisteren naar het geritsel van de wuivende bladeren en het gezoem of gefladder van al wat vliegt, de blik op oneindig en de gedachten op nul, zeg maar. En dat doe ik dan natuurlijk bij voorkeur als er niet gewandeld wordt maar mevrouw K. een beetje in de Kruidentuin bezig is met sprieten groen uit de grond trekken. Ja, omdat ze namelijk vindt dat die er niet horen en bovendien van een soort zijn dat zich snel vermeerdert en andere plantjes in de verdrukking brengt. Nu heb ik pas nog een cursus "planten verkennen en herkennen" gedaan, en volgens mij zijn de sprieten die K. uit de grond trekt juist erg nuttig voor de natuur en vaak nog smakelijk ook. Maar goed, ik ga daar verder gelukkig niet over en gebruik de tijd van het wieden dus voor de voor mij broodnodige retraite en meditatie, al zegt mevrouw K. dat ik tijdens deze rust- en vredemomenten gewoon ordinair apathisch zit te wezen en dat ik het niet mooier moet maken dan het is. Inderdaad, zij weet niet beter en daar zullen we het maar op houden, heh? Daarom ja.

2 opmerkingen:

katja zei

't Is ook een prachtig plekje om te mediteren hoor Os, zo tussen de geraniums!

Anoniem zei

Goed zo Oscar, gewoon jezelf blijven!!!Tenslotte heb je je rust en retraite in deze woelige tijden broodnodig!!
tineke