Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

donderdag 26 juni 2014

Zonder beschermheer

Het is alweer een dikke week geleden dat wij Mickie zagen zitten in de Poort.
Vanaf die plek kon zij uitstekend bekijken wat er allemaal gebeurde op, onder en aan de buitentafel van de redactie. Dat was op dat moment overigens niet zo gek veel, want het was rond koffietijd en dan ligt alles en iedereen bij het Katblad meestal alweer plat, vooral als er erg vroeg werd opgestaan (en daarmee bedoelen wij vóór zessen - om en nabij dan) en de zon lekker begint te branden op de haarfabriekvachtjes.
Lady Mick was alleen deze keer, dus zonder haar (zeg maar) beschermheer Myo. En daarmee is dan zo'n beetje alles gezegd, behalve dan dat Mickie terug haar tuin in vluchtte toen Oscar haar voorzichtig en nieuwsgierig naderde. Het kwam derhalve niet tot een treffen.1 opmerking:

ina zei

Wij zagen Mickie ook in de andere poort van de Hoftuin zitten, uitkijkend in Iwans straat. Wij denken dat Mickie door Myo is aangesteld als poortbewaakster.