Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

vrijdag 20 juni 2014

Os in nood (3)

Mevrouw K. was naar de Hoftuin teruggegaan om Myo, Harry en Panda weg te blazen zodat ze eindelijk met Cera en de Boez door beide Poorten naar de redactie terug kon lopen, om vanaf daar de zoektocht naar de Os voort te zetten.
Maar in de Hoftuin aangekomen besloot K. nog even te wachten met blazen, want waar daarstraks nog de Boez had gezeten zat nu Igor mooi te wezen, en hem moesten we natuurlijk, ondanks alles wat speelde, wel op zijn minst eerst nog even een knuffel geven voordat we de tuin gingen schoonblazen om zo een vrije doortocht te organiseren.

Maar tot een uitwisseling van hartelijke begroetingen tussen K. en Ieg kwam het helaas niet, want Ieg werd te zeer afgeleid door het onderaan de trap rondcirkelen van de knokploeg van Hof is Vol, en dan met name van een zo langzamerhand zeer pissige Myo.
En op dat moment dus nam mevrouw K. het besluit om een eind te maken aan al het gedraal, immers: de Os moest eindelijk een keer gevonden worden. Ze zette daarom haar beste blaasconcert op, niet te hard vanwege de slapende Hofmensen maar hard genoeg om de partijleden van Hof is Vol mee de stuipen op het lijf te jagen. En jawel, beide broertjes vlogen elkaar per abuis en van schrik dus pardoes al grommend aan en Myo dook angstig achter de Hortensia's weg. Igor ging bovenaan de trap (frontbalkon) zitten, waar gratis en voor niks de verdere voorstelling te bekijken was. Maar die was snel voorbij. K. riep namelijk haar twee reporters die direct begrepen waar het om draaide en rap de oversteek van Poort naar Poort namen. En zo stonden we al enkele seconden later weer veilig in de Katbladstraat.
Hoewel, veilig?

Jawel, best wel, want Wamy was alleen maar gekomen om serieus te helpen zoeken naar Oscar, wat natuurlijk ontzettend aardig en lief van hem was, al was het daarnaast ook een tikje ongeloofwaardig. Nee, wij gaven de Wams tenslotte toch maar het voordeel van de twijfel, en in optocht liepen we nog maar eens weer een keer naar de Kruidentuin...


Ja Boez, we gaan allemaal met je mee.

Kaija was ook nog op, maar we hadden de indruk dat dat niet uit vrije wil was. Ze was knap chagrijnig en maakte ons duidelijk dat ze de Os niet had gezien, en als dat wel het geval zou zijn geweest, had ze ons dat toch niet aan onze neus gehangen. En daar moesten we het maar mee doen.Wel, mevrouw K. maakte samen met mevrouw Magiz (die wij eerder ergens onderweg tegen waren gekomen) nog een rondje langs alle bossages, en K. liet de zoeker van de camera over de struiken glijden om te zien of er nog twee kleine oogjes zouden oplichten, maar neen dus.
En toen namen wij het besluit om naar huis terug te keren en daar het ochtendgloren af te wachten...
Hadden wij u al verteld dat het hij-figuur bovenop de parkeergarage een soort van duizelig was geworden en al eerder via een sluipweg zeg maar naar de redactie was teruggekeerd en aan de buitentafel nadere berichten zat af te wachten? Nee, heh? Nou, bij deze dan, want toen gebeurde namelijk het volgende.

Nauwelijks een minuut na de terugkeer (bij de buitentafel) van K., Magiz, Cera, de Boez en Wamy, dook Oscar opeens uit het donker op. Hij kwam uit de richting van de Kruidentuin, leek behoorlijk gedesoriënteerd en onzeker van zijn zaak, dribbelde eerst wat onder de tafel op en neer en verstopte zich daarna achter een plantenpot onder het Poezenloket.
Uiteraard waren wij uitzinnig van vreugde, maar het bleek nog wel een klus om de verwarde Oscar ons huis binnen te loodsen, en uiteindelijk lukte het Magiz om onze kanjer op te pakken en in huis te zetten...

Wel, en zo kwam het dat de drie reporters pas ver over enen hun diner kregen.

Gisteren liepen wij met onze drie reporters nogmaals naar de Kruidentuin terug, speciaal om Oscar te observeren; wellicht zou ons dat wat wijzer maken. Het was erg opvallend dat Os bij het betreden van de tuin zijn oren onrustig alsmaar heen en weer in alle richtingen bewoog en schichtig achter de andere twee aan liep.
Wij denken nu dus dat de Os inderdaad op de dag van zijn vermissing (en van de voetbalwedstrijd) te maken kreeg met een stuk vuurwerk, misschien zelfs wel omdat het naar hem werd toegegooid of in elk geval vlakbij hem werd afgestoken. Dat de Os toen ergens onder of tussen de struiken is gekropen en zich daar al die tijd verstopt heeft gehouden, en dat hij ons tenslotte 's nachts toch maar is gevolgd toen hij de situatie als weer veilig had ingeschat.
Het kan ook zijn dat Oscar van schrik door afgeschoten vuurwerk de weg is overgestoken en zich een tijdlang aan de overkant van de gevaarlijke weg heeft schuil gehouden, maar dat is toch een stuk minder waarschijnlijk dan de eerste optie.
In elk geval zullen wij proberen onze reporters bij een volgende oranje-wedstrijd nog eerder op de dag naar de redactie terug te roepen, hoewel het natuurlijk onmogelijk is om het tijdstip te bepalen waarop de eerste idioot (of achterlijke gladiool) met zijn/haar eerste rotjes zal beginnen te gooien; deze keer was het immers ook al een uur voordat de wedstrijd zelfs maar begonnen was.
Nee, er zal gewoon een vuurwerkverbod moeten komen, en als dat niet lukt.... tja, een WK-verbod dan maar?

10 opmerkingen:

ina zei

Wat fijn om Oscar weer lekker op zijn kussentje te zien liggen.
En ik ben heel hard voor een vuurwerkverbod, voor altijd, dus ook voor oud en nieuwjaar.

Anoniem zei

Wat heerlijk dat Oscar weer terug is!!!Dat ellendige vuurwerk ook, ik ben voor een algeheel verbod op vuurwerk voor altijd!!Geeft zoveel ellende voor mens en dier, nog afgezien van de Schade voor het milieu.
In ieder geval is Os gelukkig weer terug..
Tineke

Truus zei

Wat fijn dat u allen kon gaan slapen in de wetenschap dat Os weer thuis was.Hoe komen die lui toch aan dat vuurwerk? Hopelijk lopen ze binnenkort een keer tegen de lamp.
Ik neem tenminste aan dat het verboden is????

Truus zei

Wat fijn dat u allen kon gaan slapen in de wetenschap dat Os weer thuis was.Hoe komen die lui toch aan dat vuurwerk? Hopelijk lopen ze binnenkort een keer tegen de lamp.
Ik neem tenminste aan dat het verboden is????

Wies van der Plas zei

Het is voor de Osselmans beterder dat Oranje maandag zomaar verliest van de Chili con carne.
Lijdt het hijmans soms aan hoogtevrees of benzinedampangst ?

Piet zei

Fijn dat Os weer terug is, maar ik zou hem zodra er een voetbal wedstrijd wordt gespeeld binnen houden. Tenslotte kunnen er ook toevallig mensen in de buurt wonen die voor een ander land is en daarom vuurwerk afsteken.

Greet zei

Wat een drukte daar in die Katbladbuurt zo 's avonds laat.

Truus zei

Heel leuk dat we de andere Katbladbuurt bewoners weer eens allemaal in beeld hebben gekregen.
Gezellige drukte.

Bram zei

Tis een schande dat ze knallerts af steken. Hoe durven ze. Geen wonder dat Os zo van de rel was. Gelukkig is hij weer veilig thuis.Ik hoop dat hij psychisch goed begeleid wordt. Dat hij geen ptts ontwikkeld.Dat vuurwerk is heel slecht voor ons emotionele welbevinden.Fijn dat iedereen meezocht. En die nieuwe HIJ waar ik over lees schijnt ook wel mee te vallen. Nee, wij hoeven er hier geen eentje te hebben ofzo. Ik ben nog steeds de grote HIJ hier.Maar het kan slechter.

Wilma zei

Wat heerlijk dat Oscar weer terug is! Nu kan iedereen weer rustig gaan slapen. Kan het misschien zijn dat hij last heeft van zijn oortjes door het vuurwerk, omdat hij nog steeds wat gedesoriënteerd is? Ik hoop van niet natuurlijk, maar je weet het nooit. Dikke knuffel voor de Ossieman!