Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

donderdag 19 juni 2014

Os in nood (2)

Hij-mens doorzocht de parkeergarage en mevrouw K. en de reporters deden sporenonderzoek in Iwan's straat. Maar er waren geen sporen. Althans niet hier.


Wel hadden we erge last van geboefte, om het maar zo te noemen. Zoals hier dus Harry, die in de Poort bleef hangen om het ons onmogelijk te maken terug te keren via de Hoftuin.En daar midden in die Hoftuin zat ook nog eens Myo klaar om de arme Cera of Boezje aan zijn klauwen te rijgen, bij wijze van feestvieren en naar oud gebruik, heh?
Ja. En daarom besloot K. de terugtocht nog even uit te stellen, terwijl er toch een behoorlijk frisse wind stond in Iwan's straat en zij nog maar nauwelijks haar geheimzinnige inzinking te boven was gekomen.

De Boez had geen last van de wind en had het druk met het besnuffelen van een bankje, hoewel hij natuurlijk heel goed wist dat Oscar hier niet geweest was. Nee, hij stond gewoon tijd te rekken, dat hadden we heus wel in de gaten.
Uiteindelijk kregen we hem zover dat hij mee terug naar de Hoftuin ging, maar we strandden reeds vlakbij de trap. Vervolgens werd het een chaos, en dat was uiteraard de schuld van mevrouw K., al waren het Panda en Myo die na haar geblaas met elkaar ruzie kregen. (Nee, waarover weten wij niet, waarschijnlijk toch weer zo'n achterhaald partij-issue, al vonden wij het wel heel sterk van de partij Hof is Vol dat alle leden eindelijk eens tegelijk en dus op hetzelfde moment present waren en daar willen we de partij dan ook alsnog van harte mee feliciteren.)

Maar toen dus Myo Panda aanviel en Harry de boel probeerde te sussen (wat hem niet lukte), maakte de Boez van de gelegenheid gebruik om terug te vluchten naar Cera, die nog steeds in de buurt van Iwan's huis op straat lag te dweilen terwijl die hij-man op de bovenste verdieping van de parkeergarage het uitzicht over Leiden stond te bewonderen en mevrouw K. alleen nog maar Oscar wilde vinden en al behoorlijk wanhopig was geworden en het per seconde steeds meer werd.
Nee, het schoot allemaal dus niet erg op. Misschien dan later in deel 3 van ons verhaal?


wordt vervolgd

3 opmerkingen:

Kim zei

Dit verslag bewijst dat Mevrouw K.
weer geland is.
Na de opwinding over die tweede jeugdliefde zeg maar.

Truus zei

Benieuwd naar de afloop...Wat ben ik blij dat bij ons niet werd geknald. Pluis was namelijk op stap en wilde niet binnenkomen. Om half drie vannacht meldde ze zich eindelijk mauwend op ons balkon. Bed uit dus: ze liep weer weg. Kortom: pas bij de derde keer om half zes kwam ze binnen, Wij waren toen drie keer uit bed geweest. pfff!

ina zei

O, wanneer komt deel 3 met de (hopelijk blijde) oplossing?