Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

donderdag 12 juni 2014

Gigantisch probleem

Oscar:
Bij de keuze van mijn siësta-plek, houd ik altijd vooral rekening met voldoende ruimte, schaduw en tocht. En daarom kwam ik terecht bij de struik die mevrouw K. "Red Robin" noemt en in een grote bak vlakbij de buitentafel staat, bijna midden op straat dus. Inderdaad, ik ben daar erg goed zichtbaar en maak me dan ook geen enkele illusie over de werking van mijn schutkleuren omdat ik die niet heb.
Verder kan ik u niet meer vertellen dan dat ik graag gebruik maak van de mogelijkheid een siësta te doen rond de stam van de Red Robin, en dat ik daarom mevrouw K. voortdurend bidt en smeek om niet zo vaak de opstelling van haar plantenpotten te wijzigen, maar dat ik daar meestal geen reactie op krijg en me dus op zijn minst onbegrepen voel, maar misschien nog wel erger dan dat. Het is maar dat u dat weet, en wellicht is er iemand onder u die een oplossing voor dit gigantische probleem weet? Nee, wij loven dit keer geen prijzen uit...

8 opmerkingen:

katja zei

Helaas weet ik ook geen oplossing Oscar. maar ik vind wel dat je je heel kunstig om het stammetje heen krult!!!

Fick van Lunteren zei

Osmans : een haarfabriekspetitie beginnen tegen het zwabberende eb en vloed pottenbeleid van Mevrouw Ma K.

Kim zei

Je moet ook niet gaan slepen met gecompliceerde micro-biotopen die tijdelijk onderdak bieden aan laten we zeggen een Robin, en incidenteel maar wel structureel een uitrustende Ossemans, na zijn best wel ingewikkelde zoektocht naar relevant nieuws eigenluk.

Truus zei

Misschien moet je vragen om een loopbruggetje naar je favoriete plantenpot?
Of vraag om een vogelvoedertafel, die bevalt mijn Pippi heel erg goed, hoog en droog en zonnig en met landelijke uitstraling..Past prima tussen de potten

Marjoke zei

Probeer de voordelen van een steeds wisselende plek te zien. Op deze manier heb je bij het wakker worden telkens een ander uitzicht op de omgeving.Dat is toch ook wel leuk, nietwaar?

katja zei

Voor foto's van Pippi op de voedertafel zie bijlage!

Folkje en Tjitske uit Susterveen zei

Broeder Osje: je hebt gewoon minder in te brengen sinds dat witharige hij-mens zijn kampementen middenin jouw territor heeft opgeslagen.

Puk en Muk zei

Folkje en Tjitske uit Susterveen:
dat is het heh.
Met zo'n withaarfabriekskuifhaan hij-biomens erbij, Alpha vooraaplogies mannetje noem maar op.
Oranje Osselsmans moet gewoon een nieuwe hierarchiese kerstboom optuigen op de burelen en de woon-en slaap- en doezelgedeelten zeg maar.
Groeten uit Vledderveen (Dr)