Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

woensdag 11 juni 2014

Mini-bibliotheek

Kaija:
Twee jaar geleden was mijn tuin nog gewoon een stukkie gemeentegrond waar niet veel in gewerkt werd en ikzelf met Siep zaliger en buurkatten gewoon lekker kon rondstruinen zonder ons zorgen te hoeven maken over de inrichting of beeldkwaliteit en dat soort trivialiteiten.
Het laatste jaar is e.e.a. echter dusdanig veranderd, dat ik me soms niet meer helemaal thuis voel in mijn eigen tuin, of liever eigenlijk helemaal niet meer. Zo hebben ze behalve een hoop nieuwe beplanting aan te brengen, ook onlangs een heuse mini-bieb neergezet.

En daar staan boekjes in over plantjes en allerlei soorten vlieg- en fladderbeestjes, maar dus niet over de diverse haarfabrieksoorten die hier voorkomen. Nu ben ik toevallig op dit moment de enige katachtige die hier in deze tuin thuishoort, dus dat zou inderdaad een dun boekje worden, maar je kunt natuurlijk in zo'n speciale uitgave heel wat interessante foto's van mij opnemen, iets vertellen over mijn verleden en voormalige buren, en eventueel als nawoord ook nog wat berichten over de dwaalgasten die je hier af en toe kunt aantreffen, en dan heb ik het natuurlijk over de reporters van het Katblad, die zijn mijns inziens ook wel goed voor een halve pagina in het boek over mij dat binnenkort verschijnt en in deze bibliotheek komt te staan. Want daar gaat u toch voor zorgen, heh mevrouw Katblad? Of heb ik u nu helemaal verkeerd begrepen?

3 opmerkingen:

ina zei

Wat een leuk idee!

katja zei

Wow! Een Mini Bieb!!! Wat een goed idee!

Wilma Drees zei

Okkee, wat goed zo maar !
Daar heb ik nou eigenlijk altijd van gedroomd.
Van de verheffing van het bijenvolk zeg maar.