Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

maandag 9 juni 2014

Waar blijven ze?

Cera:
Wij hebben de opdracht gekregen om uit te kijken naar vlinders, dus dat doen we dan ook.
Maar helaas, nog niets gezien, heh? Eigenlijk heb ik al sinds lange tijd geen enkele vlinder meer gezien hier in de tuin. Ja, de eerste groep vlinders was er inderdaad heel vroeg in het jaar al, maar nu hebben ze een pauze ingelast, lijkt het wel. Mevrouw K. zei zojuist dat ze de afgelopen maand pas één witte in de Kruidentuin heeft gezien, en één kleine vos ook, maar daar is het bij gebleven en nu maakt ze zich ongerust. Gelukkig, zegt ze, staan een heleboel bloemen op uitbarsten (zeg maar), waaronder ook die van de vlinderstruiken, dus blijven wij hopen op binnen afzienbare tijd een nieuwe lichting fladderaars in alle soorten en maten. En ik wil natuurlijk als eerste met de goede boodschap op de redactie komen, dus doe ik mijn best en kijk ik naar ze uit. En dan bent u uiteraard de eerste die het hoort, daar zorgt mevrouw K. dan weer voor. Eh, wat zag ik daar?


3 opmerkingen:

katja zei

Prachtig, die foto van Cera achter de bieslook. Maar ja, ik vind Cera altijd mooi tussen de planten (daarom ook nog nooit de 'kop' van de bijlage veranderd)

ina zei

Er zijn bij ons wel heel veel bijen, maar vlinders zie ik ook niet.

Annemieke zei

Ik zag vandaag in witje in hoofddorp!