Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

maandag 23 juni 2014

Koolwitje te snel voor Oscar?

Heel veel vlinders hebben wij nog niet gezien, maar af en toe komt er toch een koolwitje in de Kruidentuin, en dit fladderbeestje wordt vooral door Oscar nauwlettend in de gaten gehouden.

Heel veel moeite om de vlinder te vangen, doet Oscar gelukkig niet, het lijkt alsof hij weet dat ze een beetje schaars zijn. Hoewel, het kan ook natuurlijk zo zijn dat de Os gewoon ontzettend lui is of vastgelijmd zit aan het pad in de tuin.
Of allebei...

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik denk dat Oscar zit te filosoferen over het leven van een koolwitje! Misschien heft hij daar wel heel diepe gedachten over en tegelijkertijd koestert hij zijn lijf in het zonnetje! je zou ook kunnen denken dat Oscar aan het multitasken is!
Tineke

katja zei

Ja, vastgelijmd, dat zal het zijn!

Greet zei

Hij is een nieuwe jachttechniek aan het bedenken.