Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

vrijdag 13 juni 2014

Nederland wint, Os onder de bank

Os, we hebben gewonnen van de Spanjaarden, en daarom zijn ze buiten aan het schieten. Van blijdschap dus, heh? Ja...
Mevrouw K. weet ook niet waar die lui het vuurwerk nu weer zo snel vandaan hebben gehaald, en als ze het geweten had, had ze er natuurlijk bijtijds voor gezorgd dat jullie veilig binnen waren. Maar nu was ze dus te laat, en raakten jullie helemaal in paniek, heh? Ja, domme mevrouw K. Wel Os, als je het wilt weten: de Boez zit boven onder het bed en Cera in de la van de klerenkast, dus ze zijn net als jij allebei veilig thuisgekomen. En mevrouw K. heeft nu alle ramen, deuren en luiken dichtgedaan zodat er geen vuurwerk naar binnen kan komen en dan gaan we samen, jij en ik, nog even lekker op de bank tv kijken, ja? Oscar? Of je komt gewoon naar boven en dan mag je met de Boez en Cera bij mevrouw K. op bed komen slapen, want daar is ruimte zat, goed? Of wil je eerst nog een lekker hapje, Os? Os, ben je boos? Of verdrietig dan misschien? Os? Lieve Os? Wil je alsjeblieft niet meer boos zijn?

4 opmerkingen:

Els Verpoest zei

Ach gossie gossie Ossie.
Mevrouw K. moet op de speeldagen van Oranje boven, maar je lievelingskostje in huis halen.
Maar niet om het een of ander voor die lui uit Klaas en Pietenland is het Spain in the ass !

ina zei

Bij ons was het ook schrikken, en niet eens alleen voor de katten, ik schrok zelf ook behoorlijk van het geknal.
Wel een mooie wedstrijd, overigens, maar dat zal de katten worst wezen.

Truus zei

Arme Os, Boez en Cera en andere buurkatten.

Volgende woensdag dus op tijd deuren en ramen dicht.U bent gewaarschuwd nu.
Hier was het gelukkig gewoon stil, p&p waren ook al binnen.

MUG uit Paterswolde zei

@ ina: jij mag zelf knaleigenlijk ook best schikken hoor. Dat is O.K.
Maar toen ik hier zeg maar het zelfde geknal hoorde, vervulde mij dat juist met laat ik zeggen een soort blijdschap, je weet wel.
Maar nu blijkt dat de haarfabrieken traumatiese PTPPs oplopen dient dit nieuwe volksgebruik met onmiddelijke ingang te stoppen.
Mooie wedstrijd, schitterende snoekduik Van Persie. Yes.
Dat wel.