Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 24 juni 2014

Ik heb natuurlijk zo mijn eisen...

Boez:
Er wordt de laatste tijd weinig over mij geschreven in het LKB en dat zit me behoorlijk dwars. Terwijl ik toch regelmatig de aandacht trek en belangrijk werk verricht. En interessant onderzoek doe ook. Maar er lijkt dus erg weinig belangstelling en interesse te zijn voor mijn belangrijke activiteiten, en ik vraag me nu ernstig af of ik nog wel op mijn plaats ben bij het Katblad.

Misschien dat ik me beter kan laten inschrijven bij een uitzendbureau voor getalenteerde haarfabrieken, en zodoende een baan vinden die beter bij mij past.
Inderdaad, veel opleiding heb ik niet gehad, of wel gehad maar ben er niet altijd even serieus mee omgegaan, zeg maar. Dus geen diploma's gehaald zoals Oscar en Cera, maar wel veel opgepikt tijdens mijn barre tochten en het kijken naar en observeren van mijn collega's, dus kennis van zaken heb ik in voldoende mate en verder ben ik ook nog bijzonder creatief en vindingrijk, wat voor sommige posities in de journalistiek erg handig is en misschien wel het belangrijkste van alles, durf ik zelfs te beweren.

Verder ben ik natuurlijk bijzonder fotogeniek, dat staat buiten kijf, en is mijn gezondheid goed, mijn leeftijd nog aan de gunstige kant van de lijn, mijn conditie is uitstekend en mijn vacht in zeer goede staat. En ja, ik ben vlovrij, ook niet bepaald onbelangrijk inderdaad.

Wel, dat was het wel zo'n beetje.
Nee, een erg goede teamspeler ben ik niet zo, nee, dat moet ik eerlijk toegeven.
Weersgevoelig ben ik inderdaad wel, want bij te harde wind of neerslag trek ik er liever niet op uit, nee. U denkt dat ik dat maar niet op mijn CV moet vermelden?
Wat maaltijden betreft moet ik inderdaad toegeven dat ik niet zomaar alles eet. Ja, je zou me kieskeurig kunnen noemen, daar heeft u helemaal gelijk in. En wat de kattenbak betreft heb ik inderdaad ook zo mijn eisen, maar dat vind ik zelf een minder groot probleem al kan het voor mijn werkgever wel een tikje lastig zijn. En duur ja, ik kost nogal wat aan verzorging en de hoogte van mijn salaris ligt niet bepaald rond voedselbankniveau, om het maar zo uit te drukken. Ja, bovenmodaal, en dat zonder diploma's, heh? Ook maar niet in mijn CV zetten, vindt u?
U denkt dat ik weinig kans maak op de arbeidsmarkt gezien mijn wensen en eisen?

4 opmerkingen:

Greet zei

Boez, vergeet niet in je cv te vermelden dat je een goede springer bent.

ina zei

Ervaringsdeskundige zou ik wel op mijn cv zetten als ik jou was, Boez.
Maar ik zou maar gewoon lekker bij de redactie van het LKB blijven, ik weet niet of Oscar het zou overleven als jij weg zou gaan. Je beste maatje, toch? En ik als lezer wil je ook niet missen. En mevrouw K. kan ook niet zonder je, al zegt ze dat niet altijd even duidelijk.

Jacq. zei

Nou Boez, dat wordt moeilijk voor je om nieuwe werkgever te vinden. Misschien toch maar bij mevr. K en je vriendjes blijven? Eis je plek op en alles komt goed, lieve Boez.

Inge zei

Kom maar bij mij wonen hoor Boez.
Hier hoef je niet te werken en wordt je de hele dag geknuffeld en je mag ook onder het dekbed slapen.

Je tante.